Novi Sad na vodi projekat Foto:Screenshot/Analiza

Grupa lokalnih organizacije i inicijativa pozvala je danas Novosađane da se aktivno uključe i spreče donošenje plana generalne regulacije, koji omogućava gradnju spornog projekta "Novi Sad na vodi".

Nacrt pomenutog plana, pod nazivom „Konceptualni okvir plana generalne regulacije prostora između primarnog odbrambenog nasipa uz kasarnu Rečne flotile i Ribarskog ostrva u Novom Sadu“ nalazi na ranom javnom uvidu prema odluci Komisije za planove grada Novog Sada.

„Ovaj plan nije u najboljem interesu Novog Sada, niti će doprineti odbrani grada od poplava. Ako bude usvojen, Novi Sad na vodi može postati stvarnost, proširujući se na Šodroš, kasarnu na Limanu, čime bi ovaj deo grada postao ekskluzivna lokacija za bogate pojedince“, dodaju aktivisti.

Upozoravaju da će realizacija tog plana, koji je izrađen po predlogu kompanije „Galens“ i kojem je saglasnost dala Skupština grada prošlog leta, „ozbiljno ugroziti odbranu grada od visokih vodostaja Dunava“.

PROČITAJTE JOŠ

Građani su pozvani da masovno šalju prigovore na Konceptualni okvir plana generalne regulacije prostora do 2. februara, na imejl adresu [email protected] ili pismom na adresu Školska 3.

Poziv potpisuju Šodroš-Dunavac, Šodroš Survajver kamp, Futoška inicijativa, Telepska inicijativa, Za Zeleno Novo naselje, kao i Centar za razvoj demokratskog društva Europolis.

BONUS VIDEO Usvojena odluka o „Novom Sadu na vodi“, završen protest ispred Skupštine grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar