Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Osnivanje Fonda za pomoć u lečenju dece sa retkim bolestima – projekat je koji je dobio najviše glasova Novopazaraca među sedam ponuđenih, koji će se finansirati iz gradskog budžeta naredne godine. Po broju osvojenih glasova na drugo mestu je korićenje Trnavice. Oba projekta su sada u nacrtu budžeta za 2021. godinu.

„Osnivanja Fonda za pomoć u lečenju dece sa retkim bolestima je projekat, koji je imao ubedljivo najviše glasova, duplo više od drugog koji se odnosi na korićenje reke Trnavice. Oba su ušla u nacrt odluke o budžetu za 2021.godinu. Ovo je druga godina kako grad organizuje glasanje građana za projekte koji će se finasirati iz gradskog budžeta. Nažalost, ove godine smo imali smao online anketu i oko 1500 naših građana se izjasnilo o projektima koje žele da budu finansirani”, rekla je novopazarskim medijima načelnica odeljenja za informisanje Gradske uprave Novi Pazar Hana Salihagić.

Na drugom mestu po osvojenom broju glasova Novopazaraca je korićenje reke Trnavice. Prema rečima glavnog gradskog urbaniste Suada Ljajića u toku je izrada projektne dokumentacije što je preduslov za izdavanje građevinske dozvole za realizaciju takvog projekta. Ljajić naglašava da će se korićenjem Trnavice rešiti problem poplava i u tom delu grada.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare