Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U Srbiji nas danas očekuje oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, javljaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Pola Srbije u narandžastom, pola u žutom

U većem delu Srbije upaljen je narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, dok je u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije na snazi žuto upozorenje.

PRINTSCREEN/RHMZ
PRINTSCREEN/RHMZ

Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno, dok žuti meteo alarm upozorava na potencijalnu opasnost od vremenskih nepogoda.

Očekuje nas grad i veća količina kiše

Tokom jutra po kotlinama i duž rečnih tokova se očekuje kratkotrajna magla. Lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode s gradom i većom količinom kiše.

PRINTSCREEN/RHMZ
PRINTSCREEN/RHMZ

Duvaće slab do umeren severoistočni i istočni vetar koji će u zoni pljuskova kratkotrajno biti jak i olujni. Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 22 do 26 stepeni.

U Beogradu se danas takođe očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, popodne i uveče s pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim delovima grada lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom kiše.

Duvaće slab do umeren severoistočni i istočni vetar, u zoni pljuskova jak. Najniža temperatura oko 16, a najviša oko 24.

Vreme narednih dana

U četvrtak toplo, sparno i nestabilno uz dnevni razvoj oblaka sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Biće i sunčanih perioda. Vetar slab jugoistočni, istočni i severoistočni, u južnom Banatu umeren jugoistočni. Pritisak oko ili malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 16°C, a maksimalna od 24°C do 28°C. Uveče je moguća kratkotrajna kiša. Temperatura u 22h od 15°C do 18°C.

Do kraja sedmice nestabilno vreme sa sunčanim periodima i dnevnim razvojem oblaka uz povremenu kišu i kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom. Dnevna temperatura u manjem porastu u četvrtak i petak.

BONUS VIDEO: Beograd zahvatilo jako nevreme

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar