nevreme
Foto: Filip Krainčanić/Nova. rs

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a lokalno se očekuju i kratkotrajne nepogode sa gradom i jakim vetrom, navodi Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab do umeren, u Banatu, donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno i jak južni i jugoistočni, a posle podne u slabljenju. Najniža temperatura biće od 12 do 19, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

RHMZ je objavio novo upozorenje koje se odnosi na vremenske nepogode praćene grmljavinom. Plјuskovi i grmlјavine koji se očekuju danas i sutra lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. U petak i subotu padavine će se intenzivirati, pa se mestimično očekuje od 30 do 60 mm kiše za 24 sata.

Izvor: RHMZ

Zbog toga će danas biti upaljen meteo alarm na teritoriji cele Srbije, a u većini mesta označen je narandžastom bojom, što znači da vreme može prouzrokovati štetu na objektima, kao i da postoji opasnost za ljude i životinje.

Izvor: RHMZ


BONUS VIDEO Snažno nevreme pogodoilo Vrnjačku banju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar