U novinama "Nova", u četvrtak, pročitajte: Šta je pokazalo istraživanje "Crte" o partijskom zapošljavanju i pritiscima na biračko telo; Dobrica Veselinović iz pokreta "Ne davimo Beograd" poručuje: "Beograđani će svim sredstvima braniti Stari savski most". Saznajte i sve o revolucionarnom leku za hroničnu gojaznost.

Špijuniraju kolege, statiraju na mitinzima, a oni na privremenim poslovima ucenjeni otkazom – naslov je teksta koji se bavi uznemirujućim rezultatima istraživanjima organizacije „Crta“.

Rast broja zaposlenih u opštinskim i gradskim upravama pokazao je da se stranački kadrovi zapošljavaju na fiktivna radna mesta. Tako u jednoj kancelariji, prema svedočenju sagovornika Crte, posao koji je radila jedna osoba sada radi njih sedmoro, otkrilo je istraivanje.

„Nova“ donosi i intervju sa Dobricom Veselinovićem, šefom odborničke grupe „Ne davimo Beograd – Moramo“ u Skupštini grada Beograda

„Dveri, Zavetnici i koalicija NADA su uvek bili sklonu kalkulisanju zarad glasova. Pored smene Šapića, tražimo da se razgovara i o problemima koje znamo da muče naše građane, a to su ogromne cene stanova, veliko zagađenje, koje svi jasno mogu da vide i energetska kriza koja od nas zahteva odgovor, kaže Veselinović.

U objektu u novobeogradskom Bloku 44 fasada samo što se ne obruši, a specijalista nema ni za lek: Zgrada doma zdravlja kao kulisa za horor film

Sve je staro i klimavo, ali bar održavaju higijenu. Neko bi mogao da se seti i ove ustanove, da je sredi, da ne liči na objekat koji kao da je preživeo bombardovanje, priča pacijentkinja.

Izbeglice u Smederevskoj Palanci nemaju nikakav dokument da mogu da budu u doniranim kućama: Strahuju da će ostati bez domova, jer opština kasni sa papirima.

Godinu dana pošto su se uselile, porodice nisu dobile ugovore o otkupu stanova, a isteklo je privremeno rešenje, pa ispada da praktično nelegalno žive u stanovima izgrađenim u okviru programa EU.

Na stranicama kulture govori Mirjana Drljević, prva dobitnica nagrade izdavačke kuće „Booka“: Ovo je dan kada sam postala književnica

Debitanski roman Mirjane Drljević „Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo“, izabran je za najbolji, originalni i neobjavljeni roman u konkurenciji 575 rukopisa, u okviru prvog godišnjeg književnog konkursa izdavačke kuće „Booka“ i OTP banke Srbija.

Pobednici je uručena novčana nagrada od 250.000 dinara, a roman je u izdanju izdavačke kuće „Booka“ objavljen u tiražu od 3.000 primeraka. Tokom proglašenja pobednika, autorka Mirjana Drljević, iz Beograda, izjavila je da joj je konkurs pomogao da privede započeti roman kraju.

Kako zapravo deluje injekcija za mršavljenje: U ispitivanju uz lek pacijenti gubili 15 do 18 odsto početne težine

Ova injekcija, koja se primenjuje jednom nedeljno, prvobitno je odobrena 2017. kao pomoć u kontroli šećera u krvi kod osoba sa dijabetesom tip 2, s tim što je propratna pozitivna pojava bila gubitak kilograma.

Na stranicama sporta saznajte sve o mogućem učestvovanju Srbije na istorijskom „Junajted kupu“.

Ovaj turnir predstavlja praktično proširenje ATP kupa, koji se održavao u prethodne tri sezone (Srbija je bila prvi šampion), a ovog puta će i dame biti uključene u čitavu priču.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Bonus video: Pravosuđe zaboravilo na atentat na Vučića