U novinama "Nova" u vikend izdanju pročitajte ko je Džejms O'Brajen, novi pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropska pitanja.

„Amerika će se sasvim izvesno O’Brajenovim dolaskom usredsrediti na Kosovo i neće se više tolerisati kupovina vremena, što je već dugo strategija Aleksandra Vučića. On se neće libiti da upre prstom u Vučića i kaže da je on deo problema“, kaže za „Novu“ Nebojša Vujović, bivši šef misije Savezne Republike Jugoslavije pri UN.

„Nova“ je istraživala zašto nije završena nova zgrada dečje klinike „Tirošova 2“. Rok za završetak izgradnje pomeran je četiri puta, a u međuvremenu deca čekaju u prijemnim ambulantama bez prozora.

„Ovo nije čekaonica nego običan mali hodnik u kojem 50 ljudi satima stoji, neki sa bebama u rukama“, kaže Petar Đikić, tata devojčice koja je čekala na kardiološki pregled.

Dirigent Bojan Suđić govori za „Novu“ pred početak 55. Bemusa.

„Plašim se da ovde za opšte dobro decenijama nema previše zainteresovanih, jer ga ne doživljavamo kao sopstveno, lično dobro, već kao potorošeni ideal“, navodi dirigent i umetnički direktor Beogradskih muzičkih svečanosti.

U novom broju pročitajte ko je Terens Atman, francuski teniski genije sa koeficijentom inteligencije 158.

Skuplja „Pokemon“ kartice, a zovu ga teniskim „Ajnštajnom“ nakon što je svoju prvu ATP pobedu u karijeri proslavio isplaženim jezikom u maniru čuvenog fizičara.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO – Predrag Voštinić: Zlo kom dajete sav prostor napreduje i metastazira