U novinama "Nova" od ponedeljka ko je odgovoran za skandaloznu presudu za ubistvo Slavka Ćuruvije, kako je firma u kojoj je bio SNS kol centar dobila nove poslove, kao i zašto lekari u Srbiji zaziru od carskog reza.

Pucanj suda i tužilaštva u suđenje ubicama Ćuruvije, piše list i prenosi da su proces obeležili traljave istraga, dve osude na 100 godina protiv pripadnika DB, a zatim oslobađajuća presuda koja je celi postupak pretvorila u farsu.

„Jedini izlaz iz krize je da vlast prizna krađu i ponovi izbore“, ocenio je u intervju za „Novu“ Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog fronta.

„Očekujem da će se u rezoluciji Evropkog parlamenta naći stav o neophodnosti formiranja nezavisne međunarodne komisije koja pored istrage o krađi, treba da garantuje promene u izbornim uslovima kako se takva krađa nikada više ne bi ponovila“, ističe.

„Nova“ prenosi kako je firma „Prointer“ posle izbora od ministarstava, javnih preduzeća i institucija dobila ugovore od 1,7 miliona evra: „Državni poslovi za firmu u kojoj je bio SNS kol centar“.

Samo Nacionalna služba za zapošljavanje, kako navode novine, obezbedila im je posao elektronske pisarnice i implementacije dokument menadžment sistema vredan 144 miliona dinara.

Mada pojedine žene veruju da je ovo lakši vid porođaja, lekari za „Novu“ upozoravaju na brojne komplikacije: „Zaziru od carskog reza jer je on ozbiljna operacija“.

Posle ovog zahvata, kako navodi struka, kod porodilje može doći do tromboze, embolije, raznih infekcija, upala rana, apscesa, vezanih creva, što je sve daleko češće, nego kod prirodnog porođaja.

„Rizici od eksploatacije litijuma su značajno veći nego dobit“, ističe za „Novu“ Dušan Vasiljević, međunarodni ekspert za životnu sredinu.

„Procenjeno je da bi se u Jadru godišnje dobijalo 24.000 tona ovog proizvoda i kada se to pomnoži sa trenutnom cenom i od toga izračuna 5 odsto rudne rente, dobije se 16 miliona dolara. To samo po sebi za državu nije ništa, ali je pitanje i da li će država i toliko da dobije“, ocenio je on.

„Teško je objasniti zašto se svetiti nekom ko mu je ubio oca ili majku“, poručuje za „Novu“ književnik Stevo Grabovac.

„Godinama sam u sebi pokušavao da procesuiram kolika je količina zla koju jedno ljudsko biće može naneti drugom. Nisam se trudio da budem objektivan, jer ako smo objektivni pred zlom, zar ga onda ne opravdavamo“, kaže najnoviji 70. dobitnik NIN-ove nagrade.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar