U novinama "Nova" u petak pročitajte pod kojim uslovom Vučić može da odlaže uvođenje sankcija Rusiji.

U tekstu pod naslovom „Sporazum o Kosovu kupuje Vučiću vreme do uvođenje sankcija Rusiji“ diplomatski izvori „Nove“ navode da Zapad neće preduzimati nikakve drastične poteze da kazni Beograd zbog odnosa prema Moskvi, uz uslov da bude konstruktivan u dijalogu sa kosovskim zvaničnicima.

„Šapić će trajati duže nego Vlada Srbije“, kaže u razgovoru za „Novu“ Bratislav Jugović, član Glavnog odbora SNS.

„Ni u jednom trenutku nisam pomislio da sam na gubitku kao što nisam pomislio da sam kao levičar zalutao u SNS“, navodi Jugović.

U više od 47 gradova i opština juče se održani protesti prosvetara zbog nasilja u školama. Jedan od zahteva je i da se nastavnicima dodeli i status službenog lica.

U tekstu „Strože kazne za nasilnike, ali i veća odgovornost za nastavnika“, stručnjaci govore o posledicama takvog rešenja zbog kojeg bi nastavnici mogli da podležu čak i krivičnoj odgovornosti.

„Netrpeljivost i mržnja imaju produžen život“, kaže za „Novu“ glumica Mirjana Karanović koja je pre nekoliko dana premijerno u Beogradskom dramskom pozorištu odigrala predstavu „Noć Helvera“ u režiji Dina Mustafića.

Ona objašnjava šta je toliko univerzalno, a opet jedinstveno u tom komadu.

„Iz Katara dva putića – kući ili u osminu finala“, naslov je teksta o poslednjim pripremama naših reprezentativaca za sutrašnju odlučujuću utakmicu na Mundijalu protiv Švajcarske.

Za predstojeće praznike najtraženija su putovanja u evropske gradove – u Beč se može već za 40, a tri dana u Solunu koštaju 150 evra.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

***

BONUS VIDEO – Kosovo – stranačko ili nacionalno pitanje?