U novinama "Nova" od četvrtka pročitajte da li su Zavetnici na korak do ulaska u Vladu, kojih pet istraga bi mogla da otvori nova optužnica protiv Belivuka, kao i kako je četvoro dece platilo danak zbog pada broja vakcinisanih protiv velikog kašlja.

„Nova“ piše da je posle sklapanja koalicije sa Srpskom naprednom strankom u Kuršumliji pokret Zavetnici sve bliži vlasti na republičkom nivou: „Milici Đurđević Stamenkovski otvoren put u Vučićevu Vladu“.

Prema saznanjima „Nove“ predsednici Zavetnika ponuđeno je učešće u izvršnoj vlasti i jedno ministarsko mesto, dok ona sama tvrdi da razgovora o ministarskim mestima nije bilo.

Pod naslovom „Novi skandal u Nišu“ list objavljuje da postoje ozbiljne sumnje u podeli sredstava lokalnog Štaba za vanredne situacije: „Sotirovski direktnom pogodbom daje poslove firmi ‘Vodomonteri'“.

Grad Niš, kako se navodi, iz budžeta Štaba za vanredne situacije za 2024. godinu izdvaja 500 miliona dinara, čak tri puta više nego Beograd, a poslovi su i do sada išli firmi „Vodomonteri“.

U tekstu „Umesto IMK na Dorćolu niče luksuzni kompleks“ novine objavljuju da pošto je ukinuta obaveza konverzije, investitor može da gradi stanove na mestu propale fabrike bez ikakve nadoknade.

„Kiparska firma je za osam miliona evra dobila kompleks objekata, udeo u kompaniji ’Porto complex’, a sada im pripada i zemljište na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Beogradu“.

„Nova“ analizira kako se vratio veliki kašalj, zarazna bolest koja je bila, maltene, iskorenjena i odneo prve žrtve u Institutu za majku i dete u Beogradu: „Četvoro dece platilo danak zbog pada broja vakcinisanih.

„Tri bebe koje su preminule još nisu bile u dobu za imunizaciju, dok četvrto stradalo dete od 17 meseci nije primilo nijednu dozu vakcine“, navodi se u tekstu.

List ocenjuje da je nezavisnost javnotužilačke organizacije na ispitu u slučaju čuvene kriminalne grupe: „Nova optužnica protiv Belivuka trebalo bi da otvori pet novih istraga“.

U istražnom postupku za pranje novca protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića saslušan je, kako navode novine, veliki broj svedoka, koji su govorili o pojedinim ljudima bliskim vlasti, a koji bi mogli da se nađu pod lupom tužilaštva zbog sumnje da se u njihovim postupcima stiču elementi krivičnih dela.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare