Foto: Printscreen/Twitter/KRIK

Nekoliko istetoviranih krupnih momaka oduzelo je večeras novinaru NIN-a Vuku Cvijiću telefon dok ih je fotografisao i izbrisalo mu fotografije koje je napravio u prostoru Bezistana, iza Trga Nikole Pašića.

„Demonstranti, iz ovog građanskog dela okupljenih, kazali su mi da su videli neke sumnjive momke iza Bezistana, na Trgu Nikole Pašića. Tu u prolazu ima neki suteren, gde je nekada bio klub. Ja sam video dvojicu policajaca koji dolaze iz tog pravca i imali su sa sobom onu malu kameru, sa kojom su me snimili,“ objašnjava Cvijić za novinarke portala KRIK.

Kazao je da su ga policajci potom legitimisali, a kada im je objasnio da ide po prijavi građana da proveri šta se dešava u tom prolazu, oni su pošli sa njim.

„Kada su otvorili prva vrata, videli smo da izlaze trojica njihovih kolega. Povikali su – Brzo, idemo idemo! Kada sam ih pitao šta se dešava, rekli su mi – ništa ništa. Ja sam im rekao ima i spustio sam se da vidim šta se dešava.“

Kada je ušao u prostor zajedno sa interventnom policijom, kaže da je izvadio telefon i krenuo da snima, ali da u tom trenutku ništa nije video.

„Pojavljuju se trojica nabildovanih ljudi. Ne deluju kao navijači, malo su stariji. Deluju kao profesionalno obezbeđenje sumnjivih biznismena. Nastupili su agresivno, uzeli su mi telefon rekavši – Ne možeš da snimaš, da vidim šta si snimio.“, priča Vuk i dodaje da su mu potom vratili telefon i rekli da mora da ide.

Izvor: KRIK

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare