Tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu protiv nepoznatih muškaraca koji su novinarki KRIK Bojani Pavlović pre nekoliko meseci oduzeli mobilni telefon kada je fotografisala predsednikovog sina, koji je bio u društvu Aleksandra Vidojevića označenog kao člana Kavačkog klana. Bojana Pavlović je, gostujući u jutarnjem programu NOVA S, najavila ulaganje žalbe na takvu odluku.

„Pre nekoliko dana dobili smo negativan odgovor. Ja sam avgustu dala izjavu policiji, čekala da se otvori istraga, ali je odgovor bio negativan. Tužilac nije našao da je tu došlo do bilo kakvog krivčnog dela. Naročito me je razočaralo da se tužilac ovde jako malo potrudio da uradi svoj posao – da su moje izjave bile delimično citirane, da je izvučeno ono što je išlo u prilog drugoj strani i prosto sam imala utisak da je reč o zataškavanju“, rekla je Bojana Pavlović za „Probudi se“.

Ona ističe da je utisak o zataškavanju stekla pre svega u delu gde tužilac navodi da u Ulici Svetozara Markovića, gde se to sve dogodilo, ne postoje sigurnosne kamere.

„Ja sam juče otišla tamo i prebrojala četiri sigurnosne kamere. Minumum dve pokrivaju mesto događaja“, pojasnila je ona.

Kako je istakla – nije očekivala da će se bilo šta dogoditi, ali je „način na koji je tužilaštvo to uradilo prilično zabrinjavajući“.

„Osim policiji, obratili smo se i vojnoj policiji, jer je moglo da se dogodi da su ljudi koji su me zaustavili bili iz ozbebeđenja predsednikovog sina, što znamo da je posao vojne policije“, navela je Pavlović.

Tu su, kaže, dobili poztivan odgovor.

„Oni su rekli da me je jedan pripadnik vojne policije zaustavio, uredno se legitimisao i predstavio, tražio da obrišem fotografije, zahvalio mi i udaljio se. Moram da kažem da njihov odgovor ne odgovara stvarnosti. Oni ne spominju da je tu jednom trenutku bilo još šest muškaraca“, navodi Bojana Pavlović.

Pretpostavlja, kaže, da su rekli da je bio jedan pripadnik vojne policije, jer joj se samo jedan muškarac uredno legitimisao. Druga dvojica koji su se predstavili kao policija – nisu.

„Ono što zapravo vojna policija nama ne govori jeste – sa kim je to štićeno lice sedelo. Oni kažu da sam ja mogla potencijalno da ugrozim predsednikovog sina, time što sam fografisala, otkrivala lokaciju, itd,  a zapravo ne spominju da je on sedeo sa čovekom u čijem prisustvu je opasno biti“, navela je Bojana Pavlović.

I na jedno i na drugo će, kako je najavila – uložiti žalbu u narednih nedelju dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare