Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Grupa od 30 novinara iz Bosne i Hercegovine jutros je doputovala u Novi Pazar kako bi primili prvu dozu vakcine Fajzer protiv koronavirusa. Novinare, zaposlene uglavnom u RTV Sarajevo, ispred grada Novog Pazara dočekala je predsednica Skupštine grada Anela Šemsović i direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić.

„Raduje me činjenica da su Srbija i Novi Pazar našli način da se makar malo oduže za pomoć koju su ovom gradu i građanima poslali i  stanovnici Sarajeva i BiH“, rekao je dr Šefadil Spahić za Nova.rs.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

On je dodao da je za sada zadovoljan brojem vakcinisanih građana Novog Pazara, ali i dodao da bi taj broj mogao biti mnogo veći.

“ Za sada imamo 9.456 revakcinisanih građana, dok je oko 15.000 stanovnika primilo vakcine, što je oko 13 odsto građanstva“, rekao je on, apelujući na stanovništvo da se što pre vakciniše jer je to, kako kaže, „siguran put ka pobedi ovog virusa“.

Sanela Kapetanović, novinarka Radio Televizije Sarajevo, rekla je za Nova.rs da je izuzetno srećna što je imala priliku da danas primi prvu dozu vakcine Fajzer i istakla zahvalnost Republici Srbiji i gradu Novom Pazaru jer su uspeli da organizuju njihov dolazak u Srbiju.

„Orgnizacija je fenomenalna, baš smo zadovoljni i prijemom, a posebno mogućnošću da budemo deo imunizacije. Sad je vreme za verovanje u nauku“, rekla je ona.

Kapetanović je navela da ne razume zašto se građani Novog Pazara ne vakcinišu u većem broju.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

„Mi smo ljuti na vlasti u našoj zemlji koje nam nisu omogućile da se vakcinišemo. Pozivam građane Novog Pazara da se, takođe, vakcinišu i pokažu tu vrstu solidarnosti jedni prema drugima, jer ovo je vreme kad moramo da verujemo u nauku, kako bi sačuvali živote naših dragih ljudi“, rekla je sarajevska novinarka Sanela Kapetanović.

Tokom sutrašnjeg dana, očekuje se dolazak još 30 novinara iz Bosne i Hercegovine koji će takođe primiti prvu dozu vakcine Fajzer.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar