Novi sukob Kona i Radovanovića: Ko je koga „izdao“

Društvo 09. jun. 202014:5026 komentara
Podeli:
Foto: Nova S, Ivan Dinić/Nova S

U javnosti se nastavlja sukob dvojice poznatih epidemiologa. Pošto je Zoran Radovanović u tekstu za "Danas" napisao da "nisu smeli da nas tako izdaju" epidemiolozi koji su se pojavili na reklamnom plakatu vladajuće stranke, Predrag Kon je reagovao rekavši da ne prihvata kritike Radovanovića o navodnoj "izdaji".

Epidemiolog Zoran Radovanović je u autorskom tekstu za „Danas“, koji je objavio i na svom Fejsbuk nalogu, sabrao niz kritika koje je javno, od pojave koronavirusa u Srbiji, upućivao na račun rada Kriznog štaba, uključujući i problem nedostatka zaštitne opreme, funkcionisanja zdravstvenog sistema kao i izbora i trajanja mera zaštite, a posebno kada je reč o zabrani kretanja tokom vanrednog stanja.

U tekstu, u kome se zapitao koje odluke Kriznog štaba su zavisile od stručnjaka koji su u njemu sedeli, i zašto je „sve na kraju morali da izgleda kao da je savršeno funkcionisalo“, napisao je i da je  „izgledalo je da je vrhunac dostignut pojavom trojice stručnjaka na reklamnom plakatu vladajuće stranke“.

Zoran Radovanović / Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

„Za njih je ne samo ponižavajuće, već i porazno ako nisu ni pitani za dozvolu da im se likovi koriste u propagandne svrhe. S druge strane, grubo su zloupotrebili naše poverenje ukoliko su se svojevoljno upustili u lov na naše duše.

Mi, obični građani, imamo prava da se opredeljujemo kako hoćemo, a oni su svoju prepoznatljivost stekli zahvaljujući našoj opštoj podršci i poverenju koje smo u njih ulagali. Čak i ako zaista veruju u sistem vrednosti koji zastupa vladajuća partija (odnos prema istini, demokratiji, pravima građana, nezavisnosti pravosuđa, slobodi medija itd.), nisu smeli da nas tako izdaju. Kakvi, takvi, bili su naši, zajednički, a ne ovih ili onih“, napisao je dr Radovanović.

U nastavku je tekst koji će se pojaviti u sutrašnjem broju lista Danas.Ram za slikuZoran RadovanovićU kriznim…

Posted by Zoran Radovanović on Понедељак, 08. јун 2020.

Kon: Ne prihvatam kritike o izdaji

Epidemiolog dr Predrag Kon odgovorio je profesoru Zoranu Radovanoviću takođe putem svog Fejsbuk naloga, koji je više puta iskoristio da prokomentariše kritike upućene na njegov račun.

dr Predrag Kon / Foto: NOVA S

„Ne prihvatam kritike profesora Radovanovića o nekoj navodnoj ‘izdaji’ objavljene u današnjem broju lista Danas. Koga sam izdao? Srbiju? Sve što sam imao da kažem o političkom svrstavanju više puta sam rekao… Neću se ponavljati’, napisao je Kon na Fejsbuku nalogu, a preneo je „Nedeljnik“.

Podsetimo da je dr Kon sredinom maja, odgovarajući na komentare pojedinih pratilaca na ovoj društvenoj mreži koji su na jednoj njegovoj objavi napisali: “Na izbore sa maskama? Bojkot!”,napisao „Na izbore ne izlazim“.

Na komentar da li to znači da podržava opozicionu ideju bojkota napisao: “Ne podržavam bojkot, ja imam samo jednu ideologiju. Ne glasam i uvek sam uz vlast po profesiji”, naveo je Kon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar