Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Dok Srbija obara rekorde po broju obolelih od koronavirusa, građanima koji treba da prime treću dozu vakcine iz eUprave stižu SMS poruke, koje se razlikuju od onih u prvom ciklusu imunizacije i na samom početku primanja buster doza. U SMS porukama sada se koriste reč "neophodno" i u "najkraćem roku", dok su prethodne imali isključivo formu obaveštavanja.

Tekst poruke koji su građani mogli da dobiju znatno je dramatičniji nego onaj prethodni.

„Poštovani, radi očuvanja nivoa imuniteta protiv kovid-19 neophodno je da JMBG… primi treću dozu vakcine. Javite se najbližem Domu zdravlja u najkraćem roku“. Euprava“, glasi tekst poruke koji je poslala Euprava. Samo nekoliko nedelja ranije, poruka je bila znatno „smirenija“, budući da se reči kao što je „neophodno“ nisu koristile.

„Poštovani, prošlo je šest meseci od vakcinisanja protiv koronavirusa. Možete primiti treću dozu, više informacija na sajtu Euprava“, navodi se u prošloj objavi. Iz Vlade Srbije rekli za Nova.rs da je tekst poruke kojim se građani pozivaju da prime treću dozu promenjen po početku davanja treće, buster doze vakcine.

„Cilj je da poruka bude direktna“, poručili su kratko iz Vlade Srbije za naš portal.

Podsećamo, u Srbiji je u poslednja 24 sata evidentiran 7.271 novi slučaj zaraze koronavirusom, dok je od posledica infekcije kovidom 19 preminulo još 46 pacijenata. Procenat vakcinisanih u Srbiji još pre leta dostigao je oko 50 odsto procenata, i od tada nije preterano rastao. Treća doza, takođe, nije masovno prihvaćena među građanima.

BONUS VIDEO Zablude o vakcini 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare