Foto:EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Na teritoriji KiM u većinski srpskim sredinama za poslednja 24 sata zabeležen je jedan novi slučaj koronavirusa, saopštio je danas direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Ðurić.

Novi slučaj koronavirusa registrovan je u Zubinom Potoku.

Od izbijanja pandemije koronavirusa u većinski srpskim sredinama na KiM zabeleženo je 45 obolelih od koronavirusa, dok su dve osobe preminule.

Oboleli su iz opština Kosovska Mitrovica (23), Zvečan (11), Leposavić (5), Zubin Potok (5), Lipljan (1).

Oboleli su smešteni na sledećim lokacijama: KBC Kosovska Mitrovica (8), Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici (24), KC Niš (4), KC Kragujevac (5), KC Srbije Beograd (1), Beogradski sajam (1).

U selu Zupče u opštini Zubin Potok danas će biti otvorena COVID ambulanta.

U Gračanici kod jedne pacijentkinje utvrđenoje prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma za virus COVID-19, testirana je i hospitalizovana u izolacionoj jedinici KBC u Gračanici. Svi njeni kontakti su identifikovani i stavljeni u kućnu izolaciju.

Ðurić podseća da se svakodnevno radi na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica, kao i da su volonteri nastavili da širom KiM građanima dostavljaju lekove, zaštitnu opremu i pomoć u hrani i sredstvima za higijenu.

„Opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije“, naveo je Ðurić.

On podseća da su privremene institucije u Prištini stavile u stanje karantina Prištinu, Uroševac i Suvu Reku, kao i da je Uskrs u katoličkim crkvama na KiM proslavljen bez vernika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram