Brojke, broj zaraženih, umrlih, koronavirus, 24.10.2021. Grafika
Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji su u poslednja 24 sata evidentirana još 5.733 pacijenta pozitivna na koronavirus, a umrla je još 61 osoba.

Testirane su ukupno 17.354 osobe, a na respiratorima je 289 pacijenata.

***
U Srbiji je juče evidentirano još 6.748 pozitivnih na koronavirus, a umrlo je još 60 osoba.

Testirano je bilo ukupno 21.383 osoba, a na respiratorima je bilo 282 pacijenata.

***

Testovi koji nisu urađeni u jednoj od referentnih, odnosno državnih laboratorija, neće biti vidljivi u Digitalnom zelenom sertifikatu, rečeno je za Nova.rs u Vladi Srbije.

Povodom natpisa koji su se pojavili na društvenim mrežama, a tiču se testiranja pred sam ulazak u objekte nakon 22 sata, iz Vlade Srbije poručuju da testovi koji nisu urađeni u jednoj od referentnih, odnosno državnih laboratorija, neće biti vidljivi u Digitalnom zelenom sertifikatu.

Rezultati pi-si-ar ili brzog antigenskog testa su vidljivi u sertifikatu samo kada su urađeni u državnim laboratorijama i samo takvi će biti vidljivi prilikom očitavanja QR koda od strane inspekcije ili kovid redara u objektu u koji je neko došao nakon 22 časa.

***

Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo rekao je da je bio za kovid propusnice odavno, ali ne na ovaj način, odnosno da je one trebalo da važe 24 časa. Kaže da se on pitao to bi važilo za sve javne skupove i događaje i 24 časa. Dodaje da kazne moraju da budu drastične, jer „mi drugo rešenje nemamo“.

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare