U Srbije je u poslednja 24 sata evidentirano 5.774 novozaražene osobe, a od korone je preminulo 28 osoba. Testirano je 16.938 osoba.

Posebno brine to što je broj pacijenata na respiratoru porastao na rekordnih 209.

***

U Srbiji je juče korona virusom zaraženo još 6.254, a preminulo je još 30. Testirano je ukupno 19.301. Na respiratorima se trenutno nalaze 192 osobe. Dan ranije, na koronavirus bilo je pozitivno još 6.109, a od posledica bolesti izazvane ovim virusom umrlo je 29 osoba. Na respiratorima u bolnicama širom Srbije bilo je 186 pacijenata.

***

Ministra zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će biti pojačan gradski prevoz, da bi bilo manje gužve i kontakata. Najavio je i da autobus, kada popuni do 50 procenata putnika, neće stajati na narednoj stanici, već će ići dalje.

“Naravno, podrazumeva se da je obavezno nođenje maski u prevozu”, kazao je Lončar. On je napomenu da su usvojeni predlozi mere zdravstvenog kriznog štaba od juče, anajvažnija mere je da se skraćuje radno vreme kafića, barova, kladionica, i tržnih centara do 18 sati.

Kako je napomenuo, nastaviće da rade apoteke, pumpe i ona mesta koja “nisu u riziku”.

***

Vlada Srbije propisala je nove mere, koje će biti na snazi počev od utorka ujutru, pa narednih deset dana, a prva od njih je skraćenje radnog vremena do 18.00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, saznaje Tanjug u vladi.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare