Foto:Nemanja Jovanović

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je polako počelo "otključavanje" Novog Sada i najavio da je sledeći korak relaksiranje života i vraćanje rada gradskih preduzeća u normalu.

Kako je rekao, ljudima je dosadilo sve jer traje dugo, ali je jednostavno moralo tako da bude.

Dinamika relaksiranja mera biće najvažnija, rekao je Vučević za Radio-televiziju Vojvodine, i naglasio da se mora pratiti situacija u teretanama, salonima i gradskom prevozu kako bi se videlo kakva će za deset dana biti refleksija na rezultatima testova.

„Javni prevoz je najveći izazov, biće samo elektronska naplata, obeležena mesta za sedenje i stajanje, ali još ne znamo kada će tačno krenuti. Svi putnici će svakako morati da nose maske i rukavice, spremni smo i čekamo“, naglasio je Vučević.

Što se tiče frizerskih i kozmetičkih salona i teretana, Vučević je rekao da je tu pristuna drugačija organizacija posla.

„U frizerskim salonima moći će da budu samo jedna ili dve osobe istovremeno. Teretane su najveći ispit,
najverovatnije će se ići na deset kvadratnih metara po osobi, uz zaštitnu opremu i neprestanu dezinfekciju. Svi vlasnici će u toku vikenda dobiti uputstva“, objasnio je Vučević.

Kako je najavio, uskoro sledi i otvaranje Najlon pijace i pijaca u Sremskoj Kamenici i Temerinskoj ulici. Što se tiče otvaranje parkova, plaže Štrand i ostalih javnih površina, Vučević je rekao da sve zavisi od toga kako će biti definisan novi maksimalni broj okupljanja ljudi.

„Vrtići će početi uskoro da rade, jer smo dobili naredbu da obdaništa uskoro budu spremna. Videćemo da li će to biti za svu decu, ili će u početku biti primljena samo deca čiji se roditelji prvi vraćaju na posao. Pretpostavljam da če vrtići delimično biti otvoreni 11. ili 18. maja“, kazao je Vučević.

On je istakao i da u ovom trenutku nije realno da se održi Egzit, ali da konačna odluka još nije doneta, i naveo da će se još videti da li je moguće da se taj festival pomeri za avgust ili septembar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare