Nakon vešesatnog pljuska u Novom Sadu, stanari zgrade u Jevrejskoj ulici satima već izbacuju vodu iz svojih stanova koji prokišnjavaju jer je privatni investitor skinuo krov celom dužinom zgrade.

Sa zgrade stare 120 godina, u samom centru grada, pre godinu dana je skinuta zaštita Zavoda za zaštitu spomenika kulture, ubrzo nakon što se pojavio investitor koji je otkupio ceo tavanski prostor sa namerom da ga nadogradi.

Prema rečima stanara, on je pre par meseci “otvorio” krov, odnosno skunuo ga u potpunosti i bilo je samo pitanje vremena kada će se dogoditi ovakav haos.

Pored potopljenih stanova, stanari će sada biti i bez struje, jer su zbog opasnosti od požara natopljenih instalacija morali da pozovu i radnike EPS-a da im isključe struju.

Novi Sad, poplava, nevreme, kiša, Jevrejska ulica
Foto: Privatna arhiva

“Mi smo već mesec i po dana skoro pod vedrim nebom u zgradi koja je stara 120 godina i bilo je pitanje dana kada će se ovo dogoditi. Ne znam koliko smo puta zvali inspekciju, ali su nam tamo uporno ponavljali da on ima sve dozvole i da ima rok do 15. novembra da završi radove. Svaki dan gledam prognozu, strahujući kada će kiša. I, evo, sada se to i događa”, kaže Filip Blagojević, vlasnik jednog od poplavljenih stanova.

Novi Sad, poplava, nevreme, kiša, Jevrejska ulica
Foto: Privatna arhiva

On ističe da je prosto neverovatno da ne postoji nijedan način da se imovia ostalih stanara sačuva, posebno imajući u vidu da će do polovine novembra sigurno biti još kiša.

Novi Sad, poplava, nevreme, kiša, Jevrejska ulica
Foto: Privatna arhiva

“Stanovi već sada nisu za život, a on izgleda nema pare da završi šta je započeo i sada smo svi u problemu. Ja ću ga sigurno tužiti za nadoknadu materijalne štete u stanu, ali ne mogu da verujem da ne postoji nijedan vanredan rok za završetak krova. Između nas i neba nema betona, samo stara trska kroz koju bukvalno curi voda”, kaže Blagojević.

U Novom Sadu kiša i dalje pada.

Novi Sad, poplava, nevreme, kiša, Jevrejska ulica
Foto: Privatna arhiva

Bonus video – Najveće prirodne katastrofe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare