Foto: Ana Lalić/Nova.rs

Potencijalnom investitoru "Novog Sada na vodi" kompaniji Galens uspelo je ono sto nikome nije, a to je da ujedini novosadsku opoziciju. U centru grada danas je zvanično počelo prikupljanje potpisa za zabrani izgradnje ovog megalomanskog projekta, koje je ujedinilo nevladin sektor, ali i Demokratsku stranku, Stranku slobode i pravde, Narodnu stranku i Pokret za preokret.

„Okupio nas je zajednički cilj, da stopiramo ovaj projekat koji je loš po Novosađane. Sužavanje vodotoka Dunava, zarad korumpiranih urbanista, korumpiranih političara i investitora je nedopustivo“ rekla je Olivera Radovanović, predsednica Zelene mreže Vojvodine.

Potpredsednik Narodne stranke Bora Novaković koji je i izašao sa informacijama o planu gradske vlasti da na jedinom zelenom pojasu na Dunavu izgradi kompleks višespratnica i uđe 500 metara u korito Dunava, rekao ie da je ovo početak „pokreta otpora“.

„Ovo je početak nezadovoljstva i građanske neposlušnosti prema nameri gradske vlasti da realizuju projekat Novi Sad na vodi. Obala Dunava pripada građanima, a ne građevinskoj mafiji. Izlazak na obalu ne može da se radi bez međunarodnog tendera i bez javne rasprave“, rekao je Novaković, tvrdeći da je u pitanju „duboko koruptivan“ posao.

Dejan Bagarić iz Demokratske stranke rekao je da će se boriti protiv ovog projekta „svojim telima“.

„Interes građana je na prvom mestu, a u ovom slučaju Novosađani bi morali da plaćaju izgradnju novog nasipa od svog novca. Ovaj projekat nekom treba da donese 3 milijarde evra na štetu svih građana Novog Sada“, rekao je Bagarić.

Štandovi za prikupljanje potpisa će, prema najavama organizatora, biti postavljene na više lokacija u gradu, a moći će da se prikupljaju i online.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare