Foto:Shutterstock/Privatna arhiva

Samo nekoliko dana do isteka roka prijavljivanja za državnu pomoć od 10.000 dinara deci do 16 godina, još jedna kategorija roditelja prijavljuje probleme. Naime, deca Dalibora P. iz Beograda ne mogu da dobiju novac, sistem ih ne prepoznaje, jer je njegova supruga i majka njegovo dvoje dece državljanka Crne Gore.

Iako je pokušavao da nadležnima skrene pažnju na ovaj problem, do danas nije dobio nikakav odgovor.

„Imate tamo kada se prijavljujete dve opcije: za majke ili samohrane očeve. Ja nisam samohrani otac, Moja supruga je državljanka Crne Gore, ali mi i deca živimo ovde u Srbiji. Sistem mi traži da smo razvedeni ili ne daj Bože da mi je žena umrla. Samo na taj način mogu da podignem novac u njihovo ime“, kaže sagovornik našeg portala.

Kako navodi, prilikom prijave ne postoji opcija u kojoj može da označi situacija koju on ima.

Njegova deca su državljani naše zemlje i imaju srpska dokumenta.

Novac dinari Foto:Shutterstock

„Javila mi se neka službenica kada sam zvao da pitam na neke brojeve, kaže da nisam prvi sa ovim problemom, kao i da se dosta njih javljalo“, navodi naš sagovornik.

On je pisanim putem pokušao da od Uprave za trezor dobije odogovore, ali bezuspešno.

Problemi sa prijavom i u prvim danima

Već prvih dana po početku prijave pojavili su problemi, o čemu je naš portal već pisao.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, tada je roditeljima koji su usvojili decu ili su njihovi hranitellji pomoć odbijena. Ipak, problem je ubrzo bio rešen.

Do sada prijvaljeno milion dece

Za jednokratnu pomoć države od 10.000 dinara prijavljeno je, do jutros u devet sati, milion dece, izjavio je potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali.

Podsetio je da prijave traju do 20. septembra na adresi idp.trezor.gov.rs i naveo da isplata počinje nakon 25. septembra.

Naš portal pokušao je da dobije odogovr na pitanje šta raditi u slučaju situacije u kojoj se našao naš čitalac, ali do objavljivanja ovog teskta nismo dobili odgovor u Upravi za trezor i Ministarstvu finansija.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare