Novi Pazar: Preminuo od korone, a imao negativan PCR test

Društvo 01. Nov. 202011:17 > 11:20
Share:
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Prema podacima Zavoda za Javno zdravlje Novi Pazar, Regionalnog Covid Centra Novi Pazar i Opšte Bolnice Novi Pazar, juče je u ovoj bolnici zabeležen jedan smrtni slučaj na infektivnom odeljenju OB Novi Pazar.

Prema podacima koje je Krizni štab grada Novog Pazara saopštio, osoba koja je preminula bila je negativna na PCR testu, ali je pacijent na infektivno odeljenje primljen zbog povišene temperature.

U kovid ambulanti bilo je 39 pregleda od čega je 18 bilo prvih, a 21 kontrolni pregled. Urađeno je 12 brzih seroloških testova od čega je jedan pacijent bio pozitivan na korona virus, dok je PCR testova bilo 13. Krizni štab je saopštio da je u jučerašnjem dani bilo dva nova prijema pacijenata koji su smešteni na infektivnom odeljenju Opšte Bolnice Novi Pazar i da se jedan pacijent nalazi na high flow aparatima dok je jedan pacijent transportovan iz ove bolnice u veći klinički centar.

Iz Zavoda za Javno zdravlje Novi Pazar apeluju na građane da poštuju mere, da drže distancu i da koriste dezinfikaciona sredstva kao i da izbegavaju veća okupljanja. Iz novopazarskog ZZJZ napominju da virus tek dolazi i da najteži dani tek očekuju našu zemlju ali i Grad Novi Pazar i okruženje.

Komentari

Your comment