Foto: TANJUG / LAZAR LAZAREVIC / an

Tokom pretodna 24 časa u Kovid bolnici Novi Pazar od posledica infekcije koronavirusom preminule su dve osobe, sedmoro ih je na respiratorima, jedan pacijent sa težom kliničkom slikom transportovan je u tercijalnu ustanovu, dok je na lečenju trenutno 238 pacijenata-tridesetak više u odnosu na prethodni dan. Koordinanator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek izjavio je na konferenciji za novinare da su preminule osobe iz Novog Pazara, rodjene 1955. i 1942. godine.

On je juče naveo podatak da se oko 10 odsto ukupnog medicinskog osoblja nalazi na bolovanju i obećao detaljnu kontrolu medicinske dokumentacije.

S tim u vezi, on je rekao da je danas broj zaposlenih na bolovanju još veći u odnosu na prethodni dan, odnosno da je od ukupno 632 zaposlenih na bolovanju njih 80.

„Svi za koje se utvrdi da su lažirali bolovanje dobiće otkaz“, ponovio je Đerlek.

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Šefadil Spahić izjavio je na konferenciji da su od početka pandemije na teritoriji koju pokriva (Novi Pazar i Tutin) u bolnici preminule ukupno 43 osobe, ali da ne može da potvrdi tačan broj onih za koje se sa sigurnošću može reći da se radi o bolesti Covid 19.

„Situacija je i dalje veoma nestabilna, ali registrujemo pad broja pozitivnih u odnosu na uzorke koje analiziramo“, izjavio je Spahić.

Direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović naglasio je ogromnu pomoć u potrošnom materijalu i opremi koja svakodnevno stiže toj ustanovi.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar