Novi Pazar: Posao za lekare i sestre koji se jave do 16 h

Društvo 30. jun. 202014:36 > 14:58
Podeli:
Zlatibor Lončar Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je nezaposlene lekare i medicinske sestre da se do 16 časova jave upravi bolnice u Novom Pazaru, jer na taj način mogu da dobiju posao. Isto važi i za Tutin.

„Svi koji ispunjavaju uslove dobiće posao, na određeno i na neodređeno“, poručio je Lončar.

On je najavio je da će se proširiti kapaciteti bolnice u Pazaru i da će ako bude potrebno cela bolnica biti pretvorena u kovid bolnicu.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas u Novom Pazaru da bolnica u tom gradu ima dovoljno i medicinske opreme i zdravstvenih radnika da se nosi sa povećanim brojem obolelih od korone, a posebno je istakao, na dobacivanja i zvižduke iz mase ispred bolnice, da „ne znaju šta rade“ i da prebacivanjem zdravstvenog na politički teren neće pomoći u saniranju situacije.

Lončar, koji je posetio Novi Pazar sa premijerkom Anom Brnabić, zbog aktuelne situacije sa korona virusom i povećanog broja zaraženih, rekao je građanima da odgovorno tvrdi da u bolnici ima svega dovoljno: lekova, materijala, zaštitne opreme.

„Ne samo da ima dovoljno, već smo doneli i dodatne količine. Trenutno je sa tim dodatnim količinama bolnica u Novom Pazaru bolje opremljena od bilo koje bolnice u Srbiji“, rekao je Lončar i istakao da je doneto još zaštitne opreme, jedan ultrazvuk aparat, gastroskop i drugo.

Sistem je uspostavljen i situacija je pod kontrolom, tvrdi ministar, ali dodaje dodao da to, izgleda, nekom ne odgovara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar