Foto: Nova.rs

Novi broj novine Nova čitaocima donosi niz zanimljivih saznanja i istraživačkih tekstova. Izdvajamo samo neke od njih.

Pod naslovom „Ministar Selaković nas bruka – Sin Šabana Šaulića konzul u Cirihu“,  Nova na naslovnoj strani objavljuje saznanja našeg lista da će sin pokojnog pevača Šabana Šaulića biti postavljen za novog srpskog konzula u Cirihu. U pratećem tekstu otkrivamo da karijeru Mihajla Šaulića i njegov uspon prati niz vrlo zanimljivih stvari i događaja, od kojih su za postavljenje na ambasadorsko mesto, po svemu sudeći, najvažnija dva susreta sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.

Pišemo i o tome kako je predsednik Srbije u Dnevnicima televizija sa nacionalnom frekvencijom za pet meseci proveo čak 49 sati, od čega najviše na televiziji Pink, pa sa pravom može poneti titulu „Predsednik u ružičastom“. Ovo pokazuju istraživanja Biroa za društvena istraživanja BIRODI, a još više šokiraju rezultati njihovog monitoringa koji kažu da na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, Vučić nije imao nijednu jedinu sekundu kritike u ovom periodu.

Novine Nova istražuju i da li opozicija može da izdrži još jedan bojkot i ostane na nogama. U novom broju možete pročitati i autorski tekst ekonomiste Vladimira Vučkovića pod naslovom „Kinezima dugujemo milijardu evra“.

„Do kineskih para stiže se brže i lakše, a posledica toga je veća verovatnoća da se država upusti u projekte sumnjive isplativosti i da ukupni trošak prevaziđe plan usled prvobitno nepredviđenih okolnosti“, piše Vučković.

Čitaocima donosimo i tekst o tome da lekarska komora i dalje ostaje nema na izjave lekara i nekadašnjeg člana Kriznog štaba Branimira Nestorovića, koji uporno u javnosti iznosi razne teorije zavere, ovog puta oko veze vakcina i vađenja krvi.

Uvodimo vas i u prvi deo serijala Nove „Ko od savremenih pisaca treba da uđe u lektiru“, a na početku reč dajemo piscu, književnom kritičaru i profesoru književnosti Mihajlu Pantiću. Prema njegovom mišljenju, knjige koje bi se morale naći u lektiri su „Putujuće pozorište Šopalović“ Ljubomira Simovića, „Mamac“ Davida Albaharija, „Sudbina i komentari“ Radoslava Petkovića, „Arzamas“ Ivane Dimić i „Vašarski mađioničari“ Jelene Lengold.

Za ljubitelje lakših tema, pripremili smo tekst  pod nazivom „Najlepše haljine kanskog festivala“.

Ukoliko ne uspete da na kioscima pronađete primerak novina „Nova“, imate neki predlog ili komentar pišite nam na – [email protected].

Čitamo se…

 

BONUS VIDEO: Drčelić: Štampati novine u inostranstvu je velika bruka, ali nije naša

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar