Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pokret Ne davimo Beograd saopštio je danas da se protivi odluci o ukidanju tezgi i drugih pokretnih i privremenih objekata na teritoriji opštine Novi Beograd, i smatraju da je takva odluka protivna interesu prodavaca i potrošača.

U tom pokretu ocenjuju da će, zbog odluke Grada, veliki broj uličnih prodavaca ostati bez posla i mogućnosti da prehrane svoje porodice, dok će potrošačima biti uskraćena mogućnost izbora robe, i da se oni prepuštaju velikim trgovinskim lancima.

„Umesto što grad ukida tezge, predlažemo da se u okviru novobeоgradskih blokova, gde god je to moguće, obezbedi i uredi prostor koji bi bio opremljen savremenim mobilijarom i ustupljen malim trgovcima prehrambenih proizvoda“, poručuju iz Ne davimo Beograd.

Zalažu se i za uvođenje programa podrške za saradnju malih trgovaca i poljoprivrednih gazdinstava, proizvođača domaće, zdrave i organske hrane.

Iz Ne davimo Beograd poručuju da podržavaju opravdano nezadovoljstvo vlasnika tezgi i pozivaju Grad da odustane od ove odluke i donese novi „Plan postavljanja tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na teritoriji grada grada Beograda“ koji bi uvažio ove zahteve.

Bonus video – U Palati pravde izložene majice 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare