vakcina protiv gripa
Foto:Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel

Dva privatna preduzeća "Elsat" u Čačku i "Foka" u Gornjem Milanovcu saopštila su da nagrađuju novčano radnike koji se vakcinišu protv koronavirusa.

Iz menadmenta milanovačke firme „Foka“, koja se bavi proizvodnjom grafičke ambalaže, saopšteno je da će svaki zaposleni koji donese potvrdu o vakcinaciji do 15. aprila, bilo kojom od raspoloživih cepiva protiv kovida 19, dobiti 5.000 dinara.

„Odluka je doneta u cilju sprečavanja širenja epidemije u firmi i u zemlji, kao motivacija zaposlenima da se vakcinišu“, navode iz ove firme.

U „Foki“ naglašavaju da je epidemija uticala na zdravlje zaposlenih i da je od 15 do 20 zaposlenih na bolovanju zbog infekcije koronavirusom ili u izolaciji. Dodaju da je odluka o vakcinaciji na dobrovoljnoj bazi i da oni koji odluče da ne prime vakcinu neće imati nikave sankcije.

Firma ističe da novčanu stimulaciju radnika za vakcinisanje isplaćuje iz sopstvenih sredstava.

Čačanski „Elsat“, koji projektuje alarmne i telekomunikacione sisteme, doneo je odluku da svakom uposlenom koji primi neku od vakcina sledi 6.000 dinara.

U firmi su rekli novinarima da je do sada vakcinisano 25 odsto zaposlenih. Zaposleni su, po oceni rukovodstva, uglavnom dobro prihvatili odluku za novčanu stimulaciju za imunizaciju.

Rukovodstvo „Elsata“ izražava uverenje da će do 4. aprila većina radnika biti vakcinisana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare