Novine „Nova“ od četvrtka objavljuju da sve više svetskih studija ukazuje da aerozagađenje može da bude pogubno za trudnice i decu: „Zagađen vazduh može da izazove pobačaj i autizam“.

List citira najnovije istraživanje koje pokazuje da u Srbiji čak devet odsto neonatalnih smrti, tačnije kod novorođenčadi u prvim mesecima života, prouzrokovano raznim štetnim materijama iz atmosfere.

Pod naslovom „Bez čestitke Vučiću na pobedi“ list piše o upadljivoj tišini sa Zapada posle nedavno održanih izbora u Srbiji.

„Mislim da su neregularnosti na ovim izborima bile toliko velike da ne mogu da ih zaobiđu i da još većaju šta će da urade. Očigledno je da nije bilo razloga za čestike“, smatra Vladimir Međak, iz Evropskog pokreta u Srbiji.

List objavljuje kako su fotografije iz ličnih dokumenata učesnika protesta kružile u viber-grupi pošto je tokom drugog protesta ispred Republičke izborne komisije, jedan od učesnika tog skupa snimio nepoznatu ženu, kako pregleda fotografije iz ličnih dokumenata pojedinih demonstranata, uglavnom mladih.

„Ja se najiskrenije nadam da je ono neko iz MUP-a ko je nadležan za našu bezbednost. U svakoj drugoj opciji, ovo bi bio ozbiljan skandal“, kaže Nikola Ristić, čija je fotografija je zloupotrebljena.

„Nova“ piše i o uznemirujućem postupanju pripadnika MUP posle protesta ispred RIK: „Mladića s protesta vezali i ispitivali, pa snimak dali tabloidima“

Mučno saslušanje D. M. (20) koji je priveden nakon koškanja sa Miladinom Kovačevićem, obavljeno je mimo svih aktuelnih zakona Srbije, s očiglednom namerom da se iskoristi u propagandne svrhe, piše list.

Novine prenose odluku Tužilaštva za organizovani kriminal da ne pokreće istrafu protiv žandarma nenada Vučkovića iako su specijalnom tužiocu dostavljeni dokazi koji jasno svedoče o povezanosti ovog pripadnika Žandarmerije sa kriminalcima i huliganima.

List prenosi šta sadrži tender za izradu plana raseljavanja zbog buduće podzemne železnice u Beogradu: „Zbog prve linije metroa ruši se 60 objekata“.

Prema dostupnoj dokumentaciji, u Beogradu će gradnji metroa prethoditi uklanjanje niza građevina ukupne površine od 603.738 kvadrata.

„Kad je reč o ovom društvu, ne mogu svoje mišljenje da zadržim za sebe“ ističe u intervju za „Novu“ glumica Hana Selimović.

„Mislim da bi mi bilo teže da se suzdržavam od onoga što je moja priroda, nego da podnosim posledice koje to sa sobom nosi, kaže dramska umetnica, koja je dobitnica nagrade „Ružica Sokić“. Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar