Novine „Nova“ u sredu u tekstu pod naslovom „Za dve milijarde smanjili bismo zagađenje i spasili 2.000 života“ pišu na šta bi sve mogle da se potroše četiri milijarde evra koje država planira da baci na zastarela postrojenja za preradu otpadnih voda.

„Nama polovina stanovništva udiše nezdav vazduh, a time se ne bavimo. Za taj novac mogu se rešiti sve toplane ili se može napraviti sistem subvencija“, objašnjava za „Novu“ Dejan Lekić iz Nacionalne ekološke organizacije.

U tekstu „Vučić između sankcija Rusiji i izolacije“ list analizira kako Amerikanci pojačavaju pritisak na Srbiju da donese prelomnu odluku.

Ostajem u politici, očekujem da budem u poslaničkom klubun SSP“, priča u intervju za „Novu“ profesor FON-a i drugi na listi „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ Vladimir Obradović.

„Nova“ piše kako bivši načelnik policije traži da bude oslobođen obaveze čuvanja poverljivih podataka: „Šušnjić otkriva tri tajne na suđenju Dijani Hrkalović“.

Plate pekara do 180.000 dinara, ali malo ko hoće da radi noću, navodi „Nova“ u priči o tome koliko i kojih zanatlija nedostaje u Srbiji.

Jovan Popović, sin velikog slikara Miće Popovića, o sećanjima na slavnog oca: „Do poslednjeg daha bio je buntovnik s razlogom“.

Čukaručki nikad nije ugrozio Zvezdu, teško da će i sada“, tvrdi trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Dermatolozi vas savetuju kako da rešite problem podočnjaka.

Potražite svoj primerak novina „Nova“, uz koji i ove srede dobijate enigmatski dodatak na 16 strana.

Čitajte „Novu“

***

BONUS VIDEO: Utisak Nedelje: Gojko Božović, Mihajlo Pantić i Ivana Dimić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar