U novinama "Nova" u četvrtak o prisluškivanju ruskih opozicionara u Srbiji čitajte u tekstu "Vučićeva i Vulinova policija na usluzi Putinovom režimu"

„Sporno je pružati ovakvu vrstu usluge Putinu, jer na taj način suštinski vezuješ svoju službu za rusku. Nedopustivo je da se državna služba na taj način meša u unutrašnje stvari druge zemlje“ ocenjuje nekadašnji ministar policije Božo Prelević.

Diplomata Srećko Đukić ocenjuje da se deklarišemo kao zemlja okrenuta Rusiji. Jelica Minić iz Evropskog pokreta u Srbiji tvrdi da se sličan scenario primenjuje i u zemljama tzv.“srpskog sveta“.

„Nova“ je istraživala kako smanjiti redove ispred kovi ambulanti u tekstu „Nove ambulante i uvođenje privatnika rešenje za gužve“.

Zašto najviša zgrada u Beogradu ne može biti simbol prestonice za „Novu“ objašnjavaju istoričarka Dubravka Stojanović, arhitekta Đorđe Bobić i istoričar umetnosti Branislav Dimitrijević.

Potpuno su zatvoreni svi pogledi – sa Senjaka ne vidite Kalemegdan, sa Gazele ne vidite grad, sa Terazija ne vidite reku“ jedno je od objašnjenja koje pruža istoričarka Stojanović.

Za „Novu“ govori Olivera Olja Jelkić, autorka knjiga za decu koja je bila i upravnica muškog zatvora u Sremskoj Mitrovici.

BONUS VIDEO: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare