"U subotu svi na stara mesta, u blokadu" kaže za novine "Nova" od petka, Aleksandar Jovanović Ćuta, član pokreta "Ekološki ustanak".

„Mi naš cilj nismo ispunili i nema nikakvog razloga za slavlje. Kome je do toga, neka slavi, ne želim to nikome da kvarim, ali naša je obaveza da teramo ovo do kraja. Tek kad isteramo ‘Rio Tinto’ možemo da kažemo da smo pobedili“, kaže Ćuta i navodi da Vučić kupuje vreme i „pokušava da umrtvi ovu energiju“.

„Nova“ objavljuje nova dokumenta koja pokazuju da je Vlada Srbije dozvolila „Rio Tintu“ da buši i na Drini. Akademik dr Vladimir Stevanović kaže da se istraživanja na Drini vrše da bi „Rio Tinto“ znao kolika je dubina vode koju crpi.

Amerika je uvela sankcije Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću, navela da su bili usko povezani sa državom i da su zbog toga dobijali unosne poslove. Po računici „Nove“, tokom 2020. godine firma ovih kontroverznih biznismena dobijala je posao mesečno.

Tenderi za javnu rasvetu širom Srbije su bili kao crtani za firmu „Kucljak“. O skulpturama koje su papreno naplatili čitajte u tekstu „Uzimaju milione na rasveti, a proizvode lance i opruge“.

Ministarstvo kulture neće reagovati na žalbu reditelja Gorana Markovića, Želimir Žilnika i Srđana Dragojevića čije filmove Upravni odbor Filmskog centra Srbije je odbio da pomogne. „Nova“ saznaje da će ministarstvo, na čelu sa Majom Gojković, stati na stranu FCS koji predvodi Jelena Trivan, a da će se pravdati da nije poštovana procedura.

Dve trećine mladića veruje da se pravi muškarci ponašaju grubo. „Nova“ je istraživala kako vaspitati sina da gaji poštovanje prema ženama.

BONUS VIDEO: Narodna stranka i građani zbog RioTinta podneli prijavu protiv premijerke i dve ministarke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar