U novinama "Nova" od ponedeljka saznaćete ko bi sve mogao da uđe u novu Vladu, koliko košta besplatan porođaj u Srbiji, kao i šta nedostaje u optužnici protiv roditelja maloletnog ubice iz "Ribnikara".

List objavljuje da je počela kadrovska kombinatoirika za formiranje nove izvršne i zakonodavne vlasti: „Tri imena u igri za premijera, Selaković prvi pik za predsednika Skupštine“.

Tatjana Macura, Milan Stamatović, Rasim Ljajić i Aleksandar Vulin bi, kako pišu novine „Nova“, mogli u Vladu Srbije, u kojoj najverovatnije, ostaje i Ivica Dačić.

O Beogradu ne odlučuje Nestorović, nego Vučić, ističe Miloš Pavlović.

„Iskreno, očekujem nove izbore u Beogradu. U slučaju novih izbora obrazloženje vlasti svakako neće biti krađa izbora, već nemogućnost da SNS i SPS obezbede potrebnu većinu“, kaže u intervjuu za „Novu“ potpredsednik Narodnog pokreta Srbije i kandidat za odbornika u Skupštini Beograda.

„Nova“ piše o suđenju supružnicima Vladimiru i Miljani Kecmanović, čiji je sin u maju u beogradskoj osnovnoj školi ubio devet đaka i člana obezbeđenja: „Nepotpuna optužnica štiti roditelje ubice iz ‘Ribnikara'“.

Sagovornici „Nove“ otkrivaju da je veoma simptomatično to što porodici dečaka, koji sam ne može da krivično odgovara, pored postojećih optužbi, na teret nije stavljeno i delo zapostavljanje i zlostavljanje maloletnika koje je u njihovom slučaju neodbranjivo, za razliku od onih dela za koja će im se suditi.

List prenosi i koji su sve troškovi koje imaju trudnice iako bi sam boravak u porodilištu trebalo da je obezbeđen u okviru zdravstvenog osiguranja: „Stotine i hiljade evra za besplatan porođaj u Srbiji“.

„Ko se odluči za državnu ustanovu mora da računa na kovertu sa 400 ili 500 evra, a ako bi i boravak u apartmanu to je još oko 14.000 dinara dnevno, dok kod privatnika troškovi idu i do 4.000 evra“, navode novine.

„Nova“ objavljuje kako je inspekcija utvrdila da je Gračanica, pritoka Lima, u blizini Prijepolja, završila u cevima: „Reka u zaštićenom području presušila zbog investitora“.

U pitanju je, kako objavljuje list, jedna od većih pritoka Lima, a dve od tri male hidroelektrane na njenom toku nalaze se na području predela izuzetnih odlika „Kamena Gora“, koje uživa drugi stepen zaštite.

List se oprašta i od književnika Gorana Petrovića podsećajući na njegove reči: „Čovek sam sebi kopa jamu, ali se i batrga iz nje“.

„Ono što imam da kažem unesem u knjigu“, govorio je pisac koji je odavno stekao status klasika moderne srpske književnosti, zahvaljujući raskošnom i žanrovski raznovrsnom opusu, kojeg je odlikovala inovativnost na tematskom i lirska istančanost na stilskom planu.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar