U novinama "Nova", u petak, pročitajte da li naša država odustaje od evrointegracija u tekstu "Srbija na putu da postane nova Turska".

Evropski put Srbije zakočile mnoge stvari: zakazali smo na polju vladavine prava i jakih nezavisnih institucija, nedostatak iskrenog obračuna sa kriminalom i korupcijom, nerešeno pitanje Kosova, neuvođenje sankcija Rusiji, a sad i otkazivanje Europrajda.”

Reporteri “Nove” na severu Kosova u danu kada počinje da važi dogovor o dokumentima.

“Osećaj da neko stalno odlučuje o njima, a da ih ništa ne pita – sveprisutan je kod stanovnika severa Kosova. ’Ne živimo loše, ali ne mogu da kažem ni da nam je lepo. Ugroženi smo sa svih strana. Mislim da za nas Srbe ovde nije baš povoljno’, kaže Miloje Vlašković.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak u razgovoru za naš list poručuje: “Srbi treba da se manu mitova i stanu na stranu Ukrajinaca”.

“Neverovatno je da takva monstruozno velika država Rusija ratuje sa tako malom državom i gubi na bojnom polju 190 dana. I onda je rekla hajde da izmislimo da se mi u stvari borimo sa SAD i NATO savezom, vidite kakvi smo heroji.”

Andrej Nosov, reditelj predstave “Sitnice koje život znače”, ističe za naš list da “Starost ne mora biti teška ako smo bližnje voleli na vreme.”

“Kada čovek progovori sam sa sobom o greškama koje je pravio, onda put ka starosti postaje bolji i bogatiji.”

Košarkaši Srbije stigli u Prag, startuju protiv Holandije.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO: Čović i Stanković: Koliko je realno da Srbija osvoji Evrobasket

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar