Naslovna strana dnevnih novina Nova za 28. jul 2021.
Foto:Nova.rs

Dnevni list “Nova” u tekstu pod naslovom “Institucije uništene, a pravosuđe zarobljeno” analizira rezultate devet godina vlasti Srpske napredne stranke.

„Da u Srbiji nije dobro, misli veliki broj građana i Evropska unija koja u svojim izveštajima upozorava na rastuću korupciju, gušenje slobode medija, jednoumlje i potčinjavanje sve tri grane vlasti” upozorava se u ovom tekstu.

Akademik Dušan Teodorović u intervju za “Nova” kaže da su protesti i totalni bojkot spas Srbije. “Jednog dana ćemo da se čudimo zbog čega nam je trebalo toliko vremena da razbijemo lažnu građevinu sastavljenu od kriminalaca” ističe Teodorović.

“Nismo bili samo ubogi i krezubi” ističe za “Novu” reditelj Milutin Petrović govoreći o svom novom filmu nastalom po delu Bore Stankovića “Nečista krv”.

“Ako nam je išta pomoglo da preživimo, to su bili duh naroda i ljudi koji su bili pismeni i koji su došli na uticajne pozicije” zaključuje Petrović.

List objavljuje i priču o Milici Mandić, koja je u Tokiju Srbiji donela prvu zlatnu medalju na ovim Olimpijskim igrama.

U reportaži pod naslovom “Goste sa Zlatibora tera nesnosna buka sa gradilišta” Nova donosi priću da se na ovoj planini gradi punom parom uprkos zabrani opštine Čajetina.

Dnevni list „Nova“ potražite na kioscima širom Srbije!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar