Nova, naslovna za utorak, 19. oktobar, broj 96, dnevne novine Nova, dnevni list Nova Nova.rs
Foto: Nova.rs

Dnevni list “Nova” pod naslovom “SNS krade nemilice, ali opozicija ipak ima šanse” analizira šta su o stanju na političkoj sceni Srbije pokazali lokalni izbori u Negotinu.

“I pored brutalne krađe i zastrašivanja odbornika, pokazali smo da možemo do rezultata i to mi sami. Ukoliko se udružimo, za šest meseci svašta može da se promeni, pa da se napravi dobar rezultat i na parlamentarnim i predsedničkim izborima, kaže za “Novu” Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke.

U nastavku priče o hapšenju bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović list pše kako se ona svojevremeno pitala se za sve u policiji, ali da je stekla milione od divlje gradnje.

“Gotovo da je sva divlja gradnja išla preko nje. Tamo gde su inspektori zbog pritiska javnosti ipak morali da izađu na teren, ona je dojavljivala investitorima da na vreme sklanjaju radnike sa gradilišta pa policija nikog nije zaticala” ispričao je izvor “Nove”.

Pod naslovom “Beba od pet meseci i dvoje tinejdžera na respiratoru” “Nova” piše da je sve više dece zaražene koronom koja dobijaju obostranu upalu pluća.

List donosi izvešaj sa suđenje za pogibiju dvojice radnika u fabrici „Milan Blagojević“ u Lučanima kada je otac jednog od poginulih došao u sud u odelu u kojem mu je sin izgoreo.

Za “Novu” govori Đorđe Joksimović, po čijom životnoj priči je Srdan Golubović snimio film „Otac”. Ovom Kragujevčaninu bi trebalo uskoro da budu vraćene kćerke pošto su mu, pre više od šest godina, oduzete zbog bolesti supruge.

“Ne verujem u vekovnu mržnju nego u razumevanje” ističe u intervju za “Novu“ glumac Svetozar Cvetković.

BONUS VIDEO: Suđenje direktoru MB „Namenska“ iz Lučana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar