Četvrti talas u Srbiji ozbiljno uzima maha, a gužve ispred kovid ambulanti i Infektivne klinike u Beogradu sve su veće. Zarazeni čekaju i do tri sata, a među njima i vakcinisanih, koji čekaju u redovima, ali s lakšim simptomima.

„Čekam dva sata rezultate laboratorije. Loše se osećam, ali bar nisam u bolnici. Razlog je verovatno vakcina. Primila sam dve doze Sinofarma, jos nije bilo vreme za treću, inače bih i nju primila da se nisam razbolela. Sestra mi je pre neki dan umrla od korone i ne mogu od toga da se oporavim. Strašno je sve ovo“, kaže Nada s kojom smo razgovarali ispred Infektivne klinike.

U ovu kliniku dolaze i građani koji vise nisu mogli da čekaju u kovid ambulantama po beogradskim opštinama.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Dovezao sam majku, čekali smo od sinoć u kovid ambulanti na Voždovcu, inače smo iz Resnika. Tamo je totalna ludnica, nemoguće je doći na red. Ona nije vakcinisana, ali je negativna na koronu, međutim vodi se kao kovid pacijent. Sad je unutra u Infektivnoj, leži na krevetu na hodniku. Ovde sam već tri sata, čekam da vidim da li će je hospitalizovati. Sve joj je lošije svaki dan, dobila je neku terapiju, ali ne pomaže nista“, priča Nenad.

Građani beže od kovid amhulanti i dolaze na Infektivnu gde brže dobiju pregled specijaliste i laboratorijske nalaze, ali su zato redovi sve duži iz dana dan.

„Čekam sat vremena, došao sam da uradim nalaze. Pozitivan sam na koronu, ali se dobro osećam. Primio sam dve doze fajzer vakcine i trebalo je sad i treću, ali sam se razboleo. Svakako prošao sam bez teških simptoma, što je najvažnije“, kaže Momčilo Grković (72) iz Beograda.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sve je više umrlih, a nevakcinisanih

U Srbiji je juče preminuo 41 pacijent s koronom.

U kovid bolnici u Batajnici u poslednjih pet dana bitku s koronavirusom izgubilo je petoro mladih nevakcinisanih, od kojih je najstariji imao 26 godina, a nisu imali pridružene bolesti, izjavila je direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare