Foto: Daniel Schäfer / AFP / Profimedia

Neonacistička skinhed mreža "Krv i čast", koja u Srbiji deluje pod paravanom Klub 28 (drugo i osmo slovo abecede koja formiraju skraćeni naziv grupe "Blood and honour" na engleskom jeziku), planirala je održavanje festivala neonacističkih bendova od 17. do 19. novembra u Beogradu, ali kako saznaje Nova.rs, ovaj događaj neće biti održan u prestonici Srbije. Plan je da se održi u Mađarskoj.

Prvobitno su neonacisti nameravali da ovaj „festival“ održe u tajnosti, a bilo je planirano da se na njemu okupi više stotina naci-skinheda i drugih belih rasista iz čitave Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

Fašistički događaj na kojem je trebalo da nastupe bendovi Iz revolta, Proviđenje, Kristalna noć, ali i brojni bendovi iz inostranstva, otkazan je. Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) prethodno je najavio proteste protiv održavanja ovog događaja.

Kako saznaje Nova.rs, „festival“ će se održati u Mađarskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, bend Iz Revolta u pesmi “Naša scena” skandira “Srbija Srbima”, dok je muzika u numeri “Jedan narod” pozajmljena od poljskog neonacističkog benda Konkwista 88 (dve osmice u imenu predstavljaju nacistički pozdrav “Hajl Hitler”). Proviđenje i Kristalna noć su nekada bili “zvanični bendovi” Srpske divizije “Krv i čast” – Borba 18 (brojke označavaju početna slova imena Adolfa Hitlera), neonacističke skinhed mreže koja deluje u Srbiji i Republici Srpskoj.

BONUS VIDEO Neonacistički koncert u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar