Druga runda pregovora pijačnih prodavaca sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o uvođenju fiskalnih kasa je zakazana za četvrtak u 12:30 časova, a kako su u razgovoru za Nova.rs. rekli prodavci, oni su optimistični i veruju da će država da im izađe u susret. Ipak, ukoliko ne bude došlo do dogovora i fiskalne kase se uvedu 1. maja, prodavci su spremni da se pobune i ponovo protestuju.

Reporter Nova.rs. je obišao Kalenić pijacu i razgovarao sa prodavcima o gorućoj temi – uvođenju fiskalnih kasa na pijacama.

„Pijačna prodaja je specifičan vid trgovine, imamo stare, nove, redovne mušterije.. Mnogi uzimaju i „na crtu“ što se kaže. Pijaca ima svoju dušu, to nije kao kad odete u Lidl na primer, gde imate oformljene cene“, priča predstavnik pijačnih prodavaca iz Udruženja „Opstanak“ Redžep Petrik.

Mnogi prodavci nisu želeli da izlaze pred kamere, razočarani i kivni zbog odluke države, dok su drugi ipak optimističniji i nadaju se da će doći do promene, te da će pregovori predstavnika prodavaca i predsednika proći kako treba.

„Oni žele da unište pijacu, da rade samo marketi, a sirotinja da propadne“, priča jedna od razočaranih žena na pijaci.

Prvi sastanak je održan prošle nedelje, kada su prodavci iz Predstavništva izašli krajnje zadovoljni i sa nadom da će im država izaći u susret, a druga runda pregovora se održava u četvrtak. Ipak, ukoliko se dogovor ne postigne, prodavci su spremni da ponovo izađu na ulice, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo.

BONUS VIDEO: Protest pijačnih radnika 30. mart 2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare