Novine „Nova“ od petka pišu da zakon već predviđa kazne za roditelje i staratelje nasilne dece, ali da ih sud retko kažnjava.

„Novčane kazne za prekršaj kreću se od 30.000 do 100.000 dinara, međutim, niko do sada nije izrekao nijednu“ piše list.

Pod naslovom „Država priznaje lečenje kod privatnika samo kad je hitno“ list objašnjava kod kojima uslovima možete od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da tražite da vam budu nadoknađeni troškovi lečenja kod privatnika.

„Kurti preko kandidature želi da dođe do priznanja Kosova“ piše „Nova“ o tome šta stoji iza namere pritšine da aplicira za članstvo u Evropskoj Uniji.

List piše i nacrtu novog zakona o policiji, koji direktno atakuje na demokratiju, ljudska prava, slobode i privatnost: „Legalizuju kamere za praćenje i batinaše“.

„Nisam prosvetar, ja sam prosvetitelj“ priča u za „Novu“ Borko Petrović, profesor engleskog jezika iz Paraćina, koji je dobio nagradu za najboljeg predavača u konkurenciji nastavnika iz 110 država.

„Bez Jugoslavije se osećam osakaćeno.Kao neko ko je radio u celoj Jugi, raspad mi je baš teško pao. Ali, umetnošću se prostor spaja. I dok je u filmu sve življe, što
se tiče politike pesimista sam,“ ističe u intervju reditelj Karpo Aćimović Godina.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“! 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar