U novinama "Nova", u petak, pročitajte šta planira opozicija kao prve poteze ukoliko pobedi na izborima. U tekstu pod naslovom "Zaustaviti nasilje, divljanje cena, pljačku i korupciju" lideri opozicije iznose prvih pet poteza ukoliko dođu na vlast.

Među prioritetima su i vraćanje otetih penzija i podrška obrazovanju i zdravstvu, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija Pinku i Hepiju. Desnica insistira na odbacivanju francusko-nemačkog sporazuma o Kosovu i okretanju prema članicama BRIKS-a

Mada je iz Vlade Srbije saopšteno da je dogovoreno da se štrajk okonča u jučerašnjoj obustavi rada učestvovalo je više od 100 ispostava „Pošte“. Radnici tvrde da se krenulo sa prvim otkazima u Pošti, ali štrajkači ne odustaju.

„Srbiji opet preti uvođenje viza zbog šverca ljudi“, naslov je teksta o odnosu državnih organa prema problemu trgovine ljudima. Nenad Stefanović iz Višeg javnog tužilaštva upoznao je predstavnike Stejt Departmenta sa rezultatima rada tog tužilaštva kada je reč o slučajevima trgovine ljudima, a uprkos tvrdnjama da su im rezultati bolji u protekle dve godine, istina je potpuno suprotna.

„Biti umetnik ne znači gledati svoja posla i zavući glavu, kao noj, u pesak“ kaže za „Novu“ reditelj Srdan Golubović.

„Kad se nesvakidašnji incident desi u turbulentnom vremenu, od malog talasa postane cunami i napravi reakciju koju niko ne može da očekuje. Tako je bilo s Festivalom autorskog filma“, kaže za naše novine predsednik Saveta ovog festivala.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar