U novinama "Nova" u četvrtak pročitajte: Poražavajući rezultati popisa stanovništva, polako nestajemo: Beograd prenaseljen, a ostatak Srbije pust.

“U našoj zemlji, prema rezultatima popisa, danas živi 6.690.887 stanovnika, 6,9 odsto manje nego 2011. Svi regioni su u minusu, osim beogradskog, koji je u plusu za oko 26.123 građana.

Oproštaj od pisca i prevodioca Dejana Tiaga Stankovića: Ništa nije radio preko noći, ali je preko noći nenadano otišao.

„Sa objavljivanjem sopstvenih dela počeo sam kasno u životu, tek u svojim četrdesetima, kada sam bio siguran da imam šta da kažem“, napisao je jednom Dejan Tiago Stanković, pisac koji je otišao prerano i koji je još mnogo priča mogao da nam ispriča“.

Lider SSP pozvao opoziciju da se izjasni da li je za izlazak na birališta u glavnom gradu, oni odgovaraju: Možemo već sutra na izbore.

Lutovac (DS): Ako će uslovi biti isti kao ranije, mi se ponovo suočavamo sa organizovanom pljačkom, a ne izborima.

Obradović (Dveri): Dveri spremne za vanredne izbore, a posebno u Beogradu, gde je potpuno zrelo da padne vladajući režim SNS i SPS.

Na sportskim stranama čitajte kako je izgledalo slavlje na ulicama Buenos Ajresa povodom osvajanja mundijala: Pet miliona ljudi slavilo kao što niko nikad neće.

“Situacija je bila na ivici da izmakne kontroli, ako do tada već nije, pa autobus sa igračima više nije mogao ni napred ni nazad kroz gomilu. Na kraju je policija morala da izdvoji autobus iz mase i odvede ga na bezbedno, a igrači su evakuisani u dva helikoptera“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

***

BONUS VIDEO: Objavljeni prvi rezultati popisa: Pola miliona nas je manje nego 2011. godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare