U novinama "Nova", u ponedeljak, pročitajte: Sve detalje o novoj Vladi koju je Vučić oročio pre nego što je i formirana; Zašto Tomislav Nikolić nije pozvan na rođendan stranke čiji je osnivač. Saznajte i koji gradovi u okruženju su postali centri šoping turizma i ko je u trci za najboljeg strelca Superlige.

Srbija posle šest i po meseci od izbora saznala imena ministara: Vlada još nije ni formirana, a Vučić je oročio na godinu dan.

Sastav svog novog tima javnosti nije otkrila mandatarka Ana Brnabić, već je to uradio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao što je javnost mogla i da očekuje.

U vladu je, kako je „Nova“ već pisala, ušla i Dubravka Đedović Nègre, članica Izvršnog odbora Komercijalne banke za poslove sa privredom i investiciono bankarstvo i preuzela resor rudarstva i energetike, koje je u prošlom sazivu vlade vodila Zorana Mihajlović.

Nova piše i da u novoj Vladi Srbije više neće biti mesta za dobro poznata lica koja su godinama bila deo izvršne vlasti. Vučić je „precrtao“ sa spiska Nebojšu Stefanovića, Zoranu Mihajlović, Aleksandra Vulina, Branislava Nedimovića i mnoge druge ministre.

Iako je na proslavi u Leskovcu bilo prisutno na desetine funkcionera i visokih zvaničnika SNS, Vučić nije smatrao da na takvom događaju ima mesta za bivšeg predsednika Srbije i osnivača SNS, Tomislava Nikolića.

Nikolić je osnivač SNS, zbog čega se očekivalo da će doći partijski skup na jug Srbije. Međutim, kako ono jednom reče Nikolić kad je napuštao stranku „poraslo dete, osamostalilo se“ i sada više ne zove.

U stalnoj rubrici „Eko pištaljka“, koja svakog ponedeljka donosi temu iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine pročitajte i o rezulatima uznemirujućeg istraživanja.

Zagađen vazduh odgovoran za smrt devet odsto novorođenčadi: Štetni gasovi i čestice u vazduhu oštećuju pluća i mozak mališana

Deca mogu biti ugrožena već tokom trudnoće zbog oštećenja reproduktivnih sposobnosti roditelja usled aerozagađenja, posebno majke, kaže pulmolog prof. dr Dragana Jovanović.

Pet igrača u borbi za najefikasnijeg fudbalera u Srbiji: Luda trka za najboljeg strelca Superlige

U sezoni za nama priča je bila prilično jednostrana jer je Rikardo Gomeš sa učinkom od 29 golova bio sigurno prvi strelac lige, a pratio ga je donekle samo Aleksandar Katai sa 24, piše „Nova“ na sportskim stranama.

Agencije preplavile ponude za kratka putovanja po okolnim zemljama, koja obavezno uključuju i posete šoping molovima, u kojima su cene neretko drastično niže nego kod nas.

„Nova“ donosi spisak Top 7 šoping tura u komšiluku, kojih je sve više u ponudama turističkih agencija.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Bonus video: Sudar policijskog kordona i građana Srbije na Šodrošu