U novinama "Nova", u četvrtak, pročitajte: Kako je Svesrpski sabor zabrinuo Zapad, ali ne i Kristofera Hila; Vlast ne odustaje od razaranja prestonice, počinju pripreme za rušenje Starog savskog mosta; Sve o BRNU virusu koji puni dečje ambulante.

Poslednji potezi vlasti za uklanjanje simbola Beograda: Počinju pripreme za rušenje Starog savskog mosta.

Na sednici Privremenog organa našao se zaključak kojim Grad ovlašćuje Republiku, odnosno Ministarstvo građevinarstva da podnese zahtev i obavlja sve radnje u postupku pribavljanja dozvole za uklanjanje starog mosta.

Bolest ruku, nogu i usta, puni dečje ambulante u Beogradu: BRNU virus se brzo širi, ali nije opasan.

Sve počinje povišenom temperaturom, zatim se javlja osip u vidu plikova oko usana, na šakama, stopalima, koji može da zahvati i ostale delove tela, a traje sedam do 10 dana i najčešće prolazi samo bez posledica, kaže pedijatar Saša Milićević.

Opozicija sumnja da v.d. predsednika Višeg suda učestvuje u prekrajanju izborne volje: Stanković: Sudiju pritiskaju da odbije žalbe opozicije u Nišu.

Kandidat za gradonačelnika “Biramo Niš” Đorđe Stanković za „Novu“ kaže da je došlo do menjanja dokaznog materijala u procesu pred Višim sudom u Nišu i da sudija Tomislav Trajković direktno utiče na GIK tražeći dopune, koje treba da dovedu do odbijanja njihovih žalbi, kao i da je „očigledno da je dobio nalog, da je na njega vršen pritisak“.

Reakcije zapadnih zemalja na održavanje Svesrpskog sabora: Skup brine Berbokovu, EU i ambasadu SAD u BiH, ali ne i Hila.

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok poručila da je događaj zabrinjavajući i da nema podršku Nemačke i Zapada. Ambasada SAD u Sarajevu oštro reagovala, dok ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil za „Novu“ kaže da Srbija ima konstruktivnu ulogu u procesu stvaranja mirne i prosperitetne budućnosti za Zapadni Balkan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar