U novinama "Nova" u ponedeljak pročitajte: Zašto Viola fon Kramon misli da Srbija nikad nije bila dalja od Evrope, gde nestaje izvorska voda i zašto je svaki treći vodovod u državi zdravstveno neispravan. Saznajte i kako je protekao doček srpskih odbojkašica koje su pokorile planetu.

Moja poruka za sve u Srbiji  – probudite se i nemojte da prespavate pad ovog zida ponovo, poručila je u intervjuu za „Novu“ Viola fon Kramon.

– Pitanje solidarnosti sa Ukrajinom je test za evropske vrednosti – poštovanje integriteta i suverenitet svih evropskih država , biti protiv agresije i zločina. Tu ne postoje dve strane i cela Evropa je ujedinjena, sem Srbije. Zbog toga šaljemo poruku – ako želite da budete u klubu, želimo da budete uz nas kad je potrebno. EU ne znači samo uzimanje novca iz fondova i trgovinu robom bez ograničenja, reč je o Uniji zajedničkih vrednosti kaže evroposlanica Zelenih i izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, kazala je ona.

U tekstu „Šokantna istina – mleko 1,1 evro, šećer 79 centi” saznajte kakve su zaista cene u Nemačkoj u odnosu na one u Srbiji.

Spisak proizvoda koji su u Nemačkoj jeftiniji nego u Srbiji je dugačak i na njemu se nalaze različiti prehrambeni proizvodi, ali i sredstva za higijenu, garderoba i obuća, a treba imati u vidu da zaposleni u Nemačkoj ne primaju manje od 2.000 evra

Počinje suđenje decenije, klan Belivuk seda u sudnicu: Sedam žrtava, dve “klanice” i veze s vrhom države

Ozloglašeni kasapini, Veljko Belivuk i Marko Miljković, danas iznose odbranu povodom monstruoznih ubistava za koje se terete, a u najnovijem broju „Nove“ saznajte šta predstoji u postupku koji će sada biti javan.

Poražavujuća statistika o zagađenosti vode i ovog ponedeljka u stalnoj rubrici EKO rubrici  „Nove“ donosi novu priču:

Od ukupno 156 kontrolisanih javnih vodovoda gradskih naselja, u Srbiji je svega 105 ili 67,3 odsto ispravno, pokazuje Izveštaj o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće za 2021. godinu

Trećina gradskih vodovoda u Srbiji ima zdravstveno neispravnu vodu za piće, dok je kvalitet vode seoskih vodovoda, pogotovo južno od Save u Dunava, upitan jer se kontrola vrši nerednovno ili ne postoji, pokazuje novi izveštaj Instituta “Batut”, a prenosi „Nova“.

Kontroverzna pevcačica i nekadašnja obavezna učesnica rijaliti programa Maja Nikolić govorila je za „Novu“:

„RTS gubi što me nije poslao na Evroviziju, jer ja sam srpska Tina Tarner“

Čovek je umro na mom koncertu, jednom su i pucali, pa je upala racija u Švajcarskoj gde sam pevala, završila sam u nacionalnom dnevniku, pevala sam na mostovima 78 dana sa patrijarhom Pavlom, sa Šešeljem, sa Dačićem, sa Tomom Nikolićem i rizikovali smo da nas pogode…, kazala je između ostalog pevačica.

Na sportskim stranama, neizostavno, priča o našim zlatnim odbojkašicama.

Iako je bilo optimista pred početak turnira koji su verovali u ovu ekipu, malo koje mogao da očekuje zlato na ovaj način. Peti favoriti šampionata na najčudnije organizovanom turniru, su konkurenciju ostavili u prašini i postavili nekoliko rekorda potvrđujući dominaciju svetskom odbojkom.

U novinama „Nova“ pročitajte kako je proteklo slavlje, ali i doček ispred Skupštine grada.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

***

Bonus video: Odbojkašice dočekane bez struje na Aerodromu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar