U novinama "Nova", u utorak, pročitajte: Ko je u trci za jednu od 25 fotelja u novoj vladi Ane Brnabić, šta je Veljko Belivuk ispričao u sudu o Vučiću, Vulinu i Glišiću. Saznajte i šta donosi nova NBA sezona u kojoj će predstavnici Srbije imati različite uloge.

U Skupštini Srbije u utorak počinje sednica na kojoj će se raspravljati o izmenama Zakona o ministarstvima, što je zapravo i uvod u formiranje nove izvršne vlasti. Sudeći po tom dokumentu, buduća vlada imaće ukupno 25 ministarstava, od kojih je pet novih.

„Nova“ otkriva ko je sve u trci za ministarske fotelje, a otkriva i koja će aktuelna ministarstva biti podeljena.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović u intervjuu za „Novu“ kaže da veruje da će Rusi razumeti da Srbija želi u Evropu.

„Reakcija ruske strane (na uvođenje sankcija) svakako neće biti pozitivna, ali teško mogu da zamislim da jednostrano raskidaju potpisani sporazum o uvozu gasa ili da počnu da naplaćuju astronomske iznose, kad već to ne čine prema državama koje su im odavno uvele sankcije“, smatra Stefanović.

Veliko interesovanje žena u Beogradu za besplatni pregled na mobilnom mamografu: Ne želimo da umiremo, već da se lečimo na vreme.

Blizu 500 pripadnica nežnijeg pola pregledano je od 11. oktobra, a još nekoliko stotina čeka da dobije svoj termin za snimanje koje omogućuje rano otkrivanje raka dojke.

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženim članovima njihove kriminalne grupe, otpočelo je juče javnim pretresom u Specijalnom sudu u Beogradu, tokom kojeg će svi pripadnici klana imati priliku da iznesu odbranu, ali i da se prvi put od hapšenja i februara 2021. direktno obrate javnosti.

„Nova“ donosi detaljan izveštaj sa suđenja na kom je iznet niz teških optužbi na račun državnog vrha.

Na stranicama kulture priča o prvoj srpskoj vajarki i akademiku Olgu Jevrić. Povodom obeležavanja veka od njenog rođenja, jubilej će se obeležiti izložbom „Olga Jevrić – Kompozicija i struktura”, koja će biti otvorena u utorak u Galeriji SANU.

Na sportskim stranama saznajte sve o predstojećoj NBA sezoni.

U ovoj sezoni Srbija još jednom ima pet predstavnika, ali ovog puta svi ulaze u sezonu sa drugačijim ulogama.

„Verovatno ćemo ove sezone najmanje na terenu videti Bobana Marjanovića. Čak i u predsezoni je srpski centar imao uglavnom pet minuta na parketu, a najčešće je to bilo u čuvenom ‘garbage time’ (vreme kada je pitanje pobednika rešeno)“, piše „Nova“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Bonus video: Neprijatnost u „Savršenoj večeri“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar