U novinama “Nova” u ponedeljak pročitajte: Ponavljanje izbora u Beogradu, sledi borba za fer utakmicu; Kako izgleda energetski plan Srbije do 2050: Grejanje na ugalj, menjaju toplane na gas; Počela sezona krečenja: Dnevnica molera od 50 do 70 evra.

Beograđani skoro ponovo izlaze na birališta, sledi borba za fer utakmicu: PRVI PORAZ VUČIĆA – Opozicija za širi izborni savez, naprednjaci već počeli kampanju.

Bilo bi dobro da bude što manje izbornih lista, idealno jedna, posebno jer će i vlast ići grupisano u pokretu, kaže za „Novu“ politikolog Boban Stojanović.

Energetski i klimatski plan Srbije do 2050. godine bez cilja za postizanje klimatske neutralnosti: Država ukida grejanje na ugalj, ali planira otvaranje elektrana na gas.

Planirano je da do 2029. godine bude izgrađena i puštena u rad gasna elektrana u Nišu snage 150 megavata (MW), što bi koštalo oko 350 miliona evra. Ukupna ulaganja od oko 1,4 milijarde evra planirana do 2050. za podzemna skladišta prirodnog gasa Itabej i Tilva, gasovod, kao i za gasifikaciju regiona.

Sezona renoviranja otpočela pre kalendarskog proleća: Dnevnica molera od 50 do 70 evra.

Usluge majstora poskupele u proseku 10 odsto, a situaciju dodatno komplikuje to što se na njihove usluge čeka i po mesec dana jer ih nema dovoljno.

Teja Dora (Teya Dora) pobednica finala Pesme za Evroviziju 24 (PZE): Zvezda „ukletog glasa“ koja peva „Ramondu“ ide u Malme na Evroviziju.

Publika u Srbiji podeljena između Breskvice i predstavnice Srbije na najpopularnijem svetskom takmičenju, dok jedni likuju i slave, drugi se bune zbog glasova žirija.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar