U vikend izdanju novina Nova saznajte: Zašto Aleksandar Vučić krije da je i Mađarska glasala da se Srbiji zabrani uvoz ruske nafte. Bivši šef proizvodnje vakcina na Torlaku govori o propasti ovog farmaceutskog giganta. Pročitajte i kako je izgledao prvi susret šefa jugoslovcenske UDBE Aleksandra Rankovića i proslavljenog velikana srpske književnosti Miloša Crnjanskog.

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde poručio je u intervjuu za „Novu“ da Srbiji preti sudbina Belorusije, ukoliko bude izolovana.

Lider SSP, kaže da ako nam bude zabranjen uvoz ruske nafte, šteta će biti manja od one koju trpimo, jer „Gasprom“ u Srbiji duže od decenije vadi naftu i gas plaćajući rudnu rentu tri odsto, dok u svojoj zemlji za to plaća 22 odsto. On u intervjuu za naš list govori i o nezvaničnim sankcijama kojima smo izloženi zbog „pozicije neutralnosti“, ali i o najavljenim beogradskim izborima, predlozima desnice o Kosovu…

U tekstu „Vlasti Srbije se ljute na Hrvate, Orbana ne pominju“, pročitajte kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić označio rukovodstvo Hrvatske kao najodgovornije za to što je Srbiji zabranjeno da uvozi rusku naftu preko Jadranskog naftovoda (Janaf). Šef srpske države očigledno je svesno prenebregnuo činjenicu da se u Evropskoj uniji odluke donose jednoglasno i da izuzeće naše države od novog paketa sankcija EU nisu tražili ni njegovi prijatelji iz Mađarske i da su pre glasanja, uz Hrvatsku, još dve države isticale da zvanični Beograd ne može da dobije izuzeće.

Miroslav Stajić, bivši šef proizvodnje vakcina, priča o propasti farmaceutskog giganta : „Torlak“, nekada svetski proizvođač, sada pravi vakcine koje niko neće

Preko 20 miliona evra uloženo je u pogon za proizvodnju vakcine protiv gripa. Pravimo trovalentnu, koju mogu primiti samo građani od 18 do 65 godina, dok RFZO uvozi četvorovalente, koje mogu da prime svi. Ne postoji racionalno objašnjenje zašto je Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, koji je decenijama služio na ponos nekadašnje Jugoslavije, kao jedan od najvećih proizvođača vakcina u svetu, sada na dnu, kojim vladaju korupcija, nepotizam i nestručnost, u čijim je kandžama svetski kvalitet u proizvodnji, „preko noći“ pretvoren u pepeo.

Na rubrici kultura pročitajte kako je izgledao prvi susret velikog pisca MIloša Crnjanskog po dolasku iz emigracije, sa nekadašnjim šefom jugoslovenske UDBER Aleksandrom Rankovićem.

„Otvorim, a pred vratima stoji lepo obučen čovek. Pre nego sam ga upitao ko je i šta hoće, kaže: Ja sam Ranković. A ja njemu: Zar već!“

Da je ostao u Beogradu, široka metla revolucionarne pravde pomogla bi Crnjanskom da se dokopa naslovne strane „Politike“ na spisku streljanih.

Počeo promo period za putovanja na daleke destinacije: Dočekajte 2023. godinu na egzotičnim plažama

Neke zemlje se tradicionalno izdvajaju kao omiljena egzotika srpskih turista, ali uvek se pojavi i neka nova hit destinacija za „letovanje zimi“.

Ruska influenserka tvrdi da je za pet godina zaradila 8 miliona dolara: Mnogi smatraju da nešto nije u redu sa pričom o 26-godišnjoj Ruskinji koja ima skoro milion i po pratilaca na Instagramu i milione u banci. Ima onih koji je zovu novom Anom Delvi, ruskom prevarantkinjom o kojoj je Netfliks snimio hit seriju „Inventing Anna“

Bonus video: Nema uvoza, ali ima poskupljenja 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar