U novinama “Nova”, u sredu, pročitajte: Šta sadrži nepristojna ponuda “velike petorke” Srbiji za sporazum oko Kosova; Miroslav Aleksić iz Narodne stranke tvrdi: "Niko ne zna o čemu i kako Vučić pregovara"; Svedok saradnik optužuje Belivukov klan za još devet ubistava...

Vučiću „velika petorka“, pored posledica, predočila i koristi od dogovora Beograda i Prištine: Za sporazum oko Kosova, Srbiji članstvo u EU do 2030.

Ovo je najrealnija šargarepa. Nešto više od toga u ovom momentu nije moguće očekivati, bar kada je u pitanju EU, zaključuje Dragan Đukanović, predsednik Centra za spoljnu politiku.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke: Niko ne zna o čemu Vučić pregovara.

Predsednik ne dolazi na sednicu parlamenta da sa nama diskutuje, on dolazi da pokuša još jednom da napravi predstavu kako je on veliki borac za interese Srbije po pitanju KiM i da pokuša krivicu da svali na neke vlasti pre njega, kaže za „Novu“ Miroslav Aleksić.

Banke nude klijentima ovu opciju pri uzimanju pozajmica za kupovinu stana: Osiguranje pri uzimanju kredita jedini spas ako izgubite posao.

Ova usluga plaća se nekoliko stotina dinara mesečno i služi da, kada korisnik ostane bez posla, osiguravajuća kuća preuzme na sebe otplatu kredita tokom tri ili šest meseci.

Nevenko Kolundžić skoro tri decenije deli dobro i zlo sa đacima jedne beogradske gimnazije: Domar čija je radionica učenička ispovedaonica.

Ne prihvatam ono kad kažu da deca ne valjaju. Sarađujem sa njima otkad je gimnazija napravljena i nikada nije bilo problema. A ako ga i bude, začas posla ga rešimo razgovorom, priča za „Novu“ Nevenko.

Okrivljeni-saradnik izneo šokantne tvrdnje na suđenju ozloglašenoj kriminalnoj grupi: Klan Belivuka i Miljkovića počinio još devet ubistava.

Ove likvidacije nisu obuhvaćene aktuelnom optužnicom, a zasad nije poznato da li je Tužilaštvo za organizovani kriminal ispitivalo navode i saznanja Srđana Lalića.

Vlastimir Milošević, Mirko Kojić, Ljubomir Lainović, Rista Mijanović, Jovan Jovanović, Igor Dedović, Stevan Stamatović, Ljubomir Kića Marković i Miloš Peruničić – imena su ubijenih koje je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić pomenuo juče na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a koja se nisu našla u optužnici. Oni su mahom pripadnici suprotnog škaljarskog klana, a neki od njih su bili i bliski grupi Velje Nevolje, ali su im se „zamerili“.

Olja Savičević Ivančević o novom romanu „Ljeta s Marijom“: Napred nas ne gura zadovoljstvo, nego nezadovoljstvo.

To je neka uloga cijelog evropskog istoka, kao moraš biti smrtno zabrinut da bi bio važan i ozbiljan. Ma, radije ne bih. Život jest lijep, to je vjerojatno najtvrdoglavija, moguće i najhumanija misao, kaže hrvatska književnica u intervjuu za „Novu“.

Ekipe će tek na leto praviti krupnije transfere: Čelsi ludovao na tržištu, Mudrik prva zvezda.

Zimski prelazni rok je doneo nekoliko zanimljivih transfera, ali nije bilo očekivane ludnice. Iako se najveći poslovi mahom realizuju preko leta, mnogi su verovali da bi nakon završetka Mundijala moglo da dođe i do tektonskih promena u svetu fudbala.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Bonus video: Sveti Sava prođe, ali slučaj Sečanj – ne!