U novinama “Nova”, u ponedeljak, pročitajte: Da li će “francusko-nemački” papir odložiti obećano ponavljanje izbora u Beogradu; Od bivšeg predsednika FSS-a i funkcionera SNS ni traga ni glasa, a firme koje su dovođene u vezu s njim zgrću milione od države; Dobitnica NIN-ove nagrade u intervjuu poručuje: "Malo sam uznemirila književnu javnost"...

U najnovijem broju „Nova“ piše da su firme „Prointer web“ i „Prointer sistem“, koje se godinama dovode u vezu sa Slavišom Kokezom, za godinu dana dobile poslove od države vredne više od 13,5 miliona evra. Lista državnih preduzeća i institucija koje sarađuju sa firmama koje se dovode u vezu sa bivšim visokim funkcionerom SNS i bivšim predsednikom Fudbalskog saveza Srbije nastavlja da raste, dok se istovremeno Kokezi gubi svaki trag. U javnosti i stranačkom životu ga nema, ali je upadljivo da pomenute firme dobijaju poslove i uvećavaju prihode.

Da li će „francusko-nemački“ papir odložiti obećano glasanje za glavni grad: Vučić ne bi pristao na beogradske izbore ni da nema kosovskog problema.

Pred Srbiju je postavljen ultimatum u vidu nemačko-francuskog predloga za Kosovo, o kojem će predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriti u četvrtak u Skupštini. Sva pažnja javnosti usmerena je upravo na ovo pitanje, pa novi beogradski izbori u ovom trenutku izgledaju “svetlosnim godinama daleko”. S tim se slaže i veći deo opozicije, koji je uveren da vlast nije ni imala nameru da ponovi izbore u Beogradu ove godine.

Meštani Dadinca istrajni u borbi protiv izgradnje male hidroelektrane „Besko“: Branićemo reku do kraja i po svaku cenu.

Ministarstvo građevinarstva ćuti o „nezakonitoj“ građevinskoj dozvoli za MHE, a meštani poručuju da Rupska reka za njih doslovno znači život, jer će bez nje ostati bez dovoljno pijaće i tehničke vode.

Danas će u 12 časova u Atelju 212 biti svečano dodeljena NIN-ova nagrada Danici Vukićević za roman „Unutrašnje more“ (izdanje „Nojzac“). Danica Vukićević je do sada pisala poeziju i pripovetke, a ovo joj je prvi roman. Svaka od dve stotine stranica njenog romana „Unutrašnje more“, sadrži kratke prozne zapise o književnosti, književnim pravcima, piscima, sujetama, egu, ambiciji, karijeristima, veri, strahu od nepoznatog, mizoginiji, nasilju, talentu, klasama, politici, feminizmu…

Danica je tek sedma žena koja je dobila NIN-ovu nagradu i drugi put se desilo da dve godine zaredom (prošle je priznanjem ovenčana Milena Marković, prim.aut.) prestižno književno priznanje ode u ruke spisateljicama.

„Ne napušta me dobro raspoloženje. Niti će“, kaže na početku intervjua za „Novu“ Danica Vukićević, nekoliko dana nakon dobijanja NIN-ove nagrade.

Trend surogat majčinstva zavladao Amerikom: U Holivudu dobijaju bebe na gotovo.

Holivudske zvezde se masovno odlučuju na ovu proceduru jer ne mogu da sebi dozvole luksuz odsustvovanja sa javne scene u trenucima kada su na vrhuncu karijere, a neki jednostavno žele da imaju što više dece.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Bonus video: Nova epizoda ŠBBKBB