U vikend izdanju novina "Nova" pročitajte: Zašto VMA već dve godine ne koristi najsavremeniji aparat za otkrivanje raka, poslanik Đorđe Miketić otkriva da se u Srbiji planira otvaranje 40 novih rudnika. Saznajte i ko je sudija koja je osudila novinare KRIK zbog izveštaja sa suđenja Jotkinoj grupi, na kom se pominjao Bratislav Gašić.

Predlog nemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsednika Emanuela Makrona za rešavanje kosovskog problema ne samo da će biti integrisan u dijalog koji se vodi pod okriljem Evropske unije, već vrlo lako može biti i konačna ponuda za Beograd i Prištinu.

Više o ovoj temi saznajte u tekstu: Traži se pristanak na članstvo Kosova u UN, bez ubrzanog puta u EU.

Vikend izdanje „Nove“ donosi i intervju sa narodnim poslanikom Đorđem Miketićem.

Poslanik “Zajedno” Đorđe Miketić rekao je u intervjuu za dnevni list “Nova” da je vlast prešla u novu fazu zastrašivanja i političkih suđenja i premlaćivanja aktivista, te da su svi ministri u prethodnim vladama bili “poslušnici kartela”.

Trenutno u Srbiji imamo istražne bušotine na preko 200 lokacija po čitavoj teritoriji, jer se planira novih 40 rudnika i to sve po nevažećem Prostornom planu Republike Srbije, planskom dokumentu koji predviđa da Srbija postane zemlja privatnih rudnika i rudara, a ne zemlja zdrave hrane i pitke vode, kaže Miketić.

VMA je doniran najsavremeniji aparat, a nije u upotrebi: Čudo tehnike za otkrivanje raka dve godine čeka dozvolu.

Ovaj aparat je toliko dobar, a ostali aparati stari su više od 20 godina i odavno su prevaziđeni. Najveći problem je to što ne mogu da otkriju ni blizu onoliko oboljenja koliko može ovaj, naglašava prof. dr Radoje Doder, čuveni gastroenterolog, načelnik Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju na VMA.

Samohrani otac četvoro dece našao sreću pored Ruskinje Julije: Ženu mog života našla mi je ruska provodadžika.

Svetislav Zarić u rodni Despotovac doveo suprugu iz ruskog Jekaterinburga, koju je upoznao preko Agencije za bračno posredovanje.

Novopečena srpska snajka kaže za „Novu“: Srbi ne piju puno alkohola, čašicu rakije ispijaju iz tri puta, dok je u Rusiji drugačije, em veća čaša, em popiju odjednom. Srbi su dosta privrženi porodici, a ja sam takvog muškarca htela.

„Nova“ donosi i potresnu priču o tome: Kako je streljan urednik „Mikija Mausa“.

Jednog brata Milke Minić streljali su Nemci, drugog zaklali četnici, dok su trećeg, urednika stripa, streljali partizani.

Nijedan centar nije nikada imao više tripl-dabl učinaka: Jokić prestigao Čemberlejna na večnoj NBA listi, jedna je od glavnih priča na sportskim stranama.

Nikola je u poslednjem meču upisao 15 poena, 13 skokova i 14 asistencija i stigao do 79. tripl-dabl u karijeri, po tome je najbolji centar u istoriji.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Bonus video: Kako dišete, Beograđani?